Frøya nyheter

12.07.2020 °C m/s
Annonser
Hip Hop Absence Crew Dans Emma Dragsnes Anita Kumar Casper Espnes Adrian Skarsvåg Emma Dragsnes (10), Anita Kumar (9), Casper Espnes (11) og Adrian Skarsvåg (9) kunne godt tenkt seg å lære mer breakdance.

Lærte tøffe triks på hip hop- workshop

Emma, Anita, Casper og Adrian synes at det var kjempegøy å lære fra dansegruppa Absence Crew i Frøya kulturhus. -Det er ikke så vanskelig som det ser ut, mener Anita Kumar.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Unge dansere på Frøya og Hitra har drømmebesøk denne uka. Den kjente dansegruppa Absence Crew er i øyregionen og arrangerer gratis workshop for barn og ungdom.

Mandag ettermiddag var Christopher Bottolfsen og Ole Petter Knarvik fra dansegruppa på Frøya for å lære barna å danse breakdance. Det ble en stor suksess.

- Det var kjempegøy. Vi har lært mange nye triks, sier Emma Dragnes (10).

- Det var ikke så vanskelig som det så ut som, mener Anita Kumar (9).

- Jeg har litt lyst til å vise frem triksene i klasserommet. Det hadde vært kult, sier Adrian Skarsvåg (9).- Leken og tøff

Workshopen er startskuddet til UKM på Frøya og Hitra. De har gått sammen med kulturskolene på Frøya og Hitra om å arrangere en helt spesiell danseøkt med Absence crew.

De er norgesmestere i breakdance og vinnerne av Mitt Dansecrew på TV2. De er også kjent som finalister i tv-programmene Dansefeber og Norske talenter.

- Vi har danset med dem, lært dem litt triks og vist dem det grunnleggende innen breakdance, forteller Ole Petter Knarvik i Absence crew.

- Det var veldig gøy å ha workshop med gjengen her. De er med på alt. De er leken og tøffe. De tør å prøve, sier han.

- De fikk til veldig mye også. Vi håper at vi har inspirert noen til å begynne med dans, eller til å fortsette, sier Ole Petter.


Artikkelen fortsetter under bildene:- Har alltid ønsket å bli danser

Grunnen til at Absence Crew kommer til Frøya og Hitra er forestillingen «Askeladden» gjennom den kulturelle skolesekken. Alle grunnskoleelever på Frøya og Hitra inviteres til å se de klassiske folkeeventyrene, med en helt ny vri.

I den anledning har de også workshops på ettermiddagen. Det er det mange barn som har fått med seg. Storsalen er full av entusiastiske barn når Frøya.no er innom mandag kveld.

- Jeg har alltid ønsket å bli danser. Jeg lager mine egne koreografier. Nå har jeg mange nye triks å legge inn i koreografien til UKM, sier Anita Kumar (9), og viser frem noen av triksene hun har lært.

- Jeg kunne godt tenkt meg å holde på med dette hver mandag. Det var artig å prøve. Selv om noen av triksene gjorde litt vondt, sier Casper Espnes (11) og ler.

- Jeg har vondt i kneet etter all spinninga, men jeg ville gjort det igjen, sier Adrian Skarsvåg (9).

Alle er enige om én ting:

- Dette vil vi gjøre igjen!Artikkelen fortsetter under bildet:

Annonser
Annonser