°C
Annonser
Kystvakta Mausund Feltstasjon 6

Kystvakta tok med seg marint søppel fra Mausund

Kystvaktas fartøy KV Njord tok med seg en full last med marint søppel fra Mausund feltstasjon i dag.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad
Annonser

- De har tatt med seg vel 175m3 med avfall, da var det fullt opp og ikke plass til en sekk mer, smiler Odd Arne Arnensen i Mausund feltstasjon.

Fredag morgen fikk Mausund feltstasjon besøk av Kystvaktas fartøy KV Njord som tok med seg store mengder søppel fra Mausund.

- Det har gått smertefritt og vi er takknemlig for god innsats av alle, sier han.

Han takker også oppdrettsselskapene Ervik Laks og Ørret, MOWI og SALMAR for god hjelp.


Kommer tilbake neste uke

Totalt fikk KV Njord plass til 175m3 med avfall, og enda er det igjen 600 - 700 m3 med avfall som skal fraktes bort.

Til uka er de tilbake for ny last og Arnensen er veldig glad for et godt samarbeid med kystvakta.

- Alternativet ville vært å frakte det bort med båt selv, eller lastebil. Dette er til stor hjelp for oss at kystvakten frakter det bort, sier han.

Avfallet fraktes nå til Trondheim, og allerede førstkommende tirsdag kan byens befolkning nyte godt av avfallet til oppvarming.

- På sikt håper vi mye mere av avfallet kan gjenvinnes, men dit er det en vei å gå, legger Odd Arne til.


Ser forbedring allerede

Det blir stadig ryddet i land store mengder søppel. Arnensen forteller at de aldri slutter å forundre seg over mengdene som ligger enkelte plasser.

Store områder omkring Roan og øyrekka utenfor Frøya er ryddet for søppel nå og flere kommenterer at de ser en stor forbedring i områdene.

- Det er veldig gøy for oss når folk påpeker at de ser en forbedring, det gleder oss at folket setter pris på det arbeidet vi legger ned, sier Odd Arne.Går inn i mer krevende periode

Arnensen forteller at feltstasjonen nå går inn i en mer krevende periode av året, men når været tillater det - vil de være på plass og rydde.

- Sårbare områder som naturreservatene har prioritet igjennom vinteren, når fuglene kommer til våren satser vi på at nye store områder er ryddet, forteller han.

Fra Gjesingen stiger store svarte skyer, her brennes det store mengder avfall og plast som de senere finner igjen i fjæra. Brenning av søppel på Froan fortsetter, noe som ødelegger store deler av naturen.


Annonser
Annonser