°C
Annonser
Kurt Nilsen Frøyafestivalen 2017 1

Kurt ble publikums favoritt i går

Blant mange gode artister på en flott festivalkveld, var det liten tvil om at det var gjensynet med Kurt Nilsen som varmet mest.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

FOTOS: Ingunn Teigås, Roger Jenssen og Lena Jørgensen


Frøyafestivalen 2017 er over.Gårdagen ble en flott opplevelse for publikum. Det nye festivalområdet viste seg å bestå prøven.

Folk fikk bedre plass, og kunne bevege seg rundt, eller samle seg foran den nye store scenen, som de gjorde da Kurt Nilsen kom tilbake til Frøya.

Kurt trekker folk, også om han starter klokka 19 på en lørdagskveld. Det var godt med folk da bergenseren kom på scenen i går, og kontakten med publikum var der fra første akkord.

-For en stemme, var det unisone budskapet fra folket. Det ble en flott konsert.

Lokale Extreme pleasure fikk gleden av å åpne ballet i går kveld. Bandet som spilte coverlåter, fikk vist at de har det meste som et godt rockeband trenger.

Særlig imponerer vokalist Unni Cicilie Haugen som jobber knallhardt gjennom hele settet for å holde publikum i ånde. Imponerte gjorde også gitarist Jonas Kjønnøy, som er en kjempedyktig musiker. Men resten av bandet er også helt på plass.

Så nå handler det bare om å begynne å lage egen musikk. Man kan sikkert leve av å være coverband, men skal Extreme Pleasure ut i verden, må de skape sin egen greie. Det tror vi at de greier-om de vil nok.

Sørgekåpe fra Askim tok over stafettpinnen etter Kurt Nilsen, og jobbet godt i teltet. Etter dem kom den andre publikumsfavoritten Jan Ove Ottesen, tidligere frontfigur i nå nedlagte Kaizers orchestra.

Som soloartist har Janove allerede gitt ut albumet "Artisten og Marlene", og det var herfra han spilte i går.

JanOve husket selvsagt at han besøkte Frøyafestivalen på Kaizers farvelturne høsten 2013, og takket for sist før han ga alt fra scanen.

Mange var nok veldig fornøyde med prestasjonen, for Janove er en sterk sceneartist. Men fortsatt var det nok endel som var ukjente med de nye låtene, og som håpet på Kaizersmelodier,

Oslo Ess avsluttet en fin festival. Men beklageligvis med et lydnivå som gjorde at om noen var interessert i å lytte til guttas tekster, kunne de bare glemme det. Det var umulig å oppfatte noe som helst.

Bandet spilte drivende rock og ga alt på scenen. Men lydnivået gjorde at det var vanskelig å høre noen nyanser.

Synd, for at bandet er meget bra er det ingen tvil om. Tror mange flere ville fått med seg hele konserten om lydansvarlig hadde lyttet til alle tipsene om at han kunne gjøre noe med lydstyrken.

Et råd kan være å ta en runde med plater etterpå, for å høre bandet slik de kan være. At de er et topp liveband er det liten tvil om.

Annonser
Annonser