°C
Annonser
Harvest Kristoffer Iversen Tønder 1

Kristoffer og Harvest åpner Frøyafestivalen

Kristoffer Iversen Tønder (tv) har lenge drømt om å få vist frem bandet sitt på Frøyafestivalen, og i år får han sjansen. -Jeg gleder meg til å vise frem de fantastiske folkene jeg spiller sammen med, sier frøyværingen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Foto: Karianne Kvalvik Kulø og André Berntsen

Det er få dager til det braker løs på det nye festivalområdet på Siholmen. På fredag og lørdag skal internasjonale og nasjonale artister fylle scenen med musikk fra mange forskjellige sjangre, og selve åpningen av Frøyafestivalen er det en frøyværing som står i bresjen for:

- Nervene er forholdsvis rolige enn så lenge. Jeg regner med at sommerfuglene kommer etter lydprøven på fredag. Frem til da tenker jeg kun på alt det praktiske rundt konserten, smiler Kristoffer Iversen Tønder.

Frøyagitaristen skal åpne festivalen sammen med sitt trondheimsbaserte band Harvest, og gleder seg til å spille på Frøyafestivalen for aller første gang.

- Jeg gleder meg til å vise frem de fantastiske folkene jeg er så heldig å få spille sammen med, samt å få fyrt løs den nye singelen vår live for første gang, sier Iversen Tønder. 


Spent på å spille før 10cc

I fjor høst spilte Iversen Tønder på Åkerblues i Frøya kultur- og kompetansesenter. Da var det bandet Blueskollektivet som fikk sjansen til å imponere frøyværingen. 

Denne gangen er det Harvest som kommer til Frøya. Det er bandet Kristoffer har spilt i lengst, og som ligger nærmest hans musikkhjerte. 

- Det var en fin opplevelse å spille på Åkerblues med Blueskollektivet, og jeg tror absolutt ikke denne konserten blir noe dårligere. Vi kommer til å gi jernet, sier Kristoffer.

- Det å spille før et så stort band som 10cc er veldig morsomt og ikke noe man kimser av. Plutselig står kanskje noen av dem ved scenen og hører på oss, sier han.

- Da vi spilte på Livestock-festivalen for to-tre år siden, så spilte vi ganske tidlig på kvelden. Da sto et par av gutta fra Oslo Ess foran scenen helt plutselig. Sånt blir det sommerfugler i magen av, smiler han. 


Artikkelen fortsetter under bildet: 

Harvest Kristoffer Iversen Tønder 2 Foto: André Berntsen

- Musikk som kan fenge alle

Bandet Harvest har spilt på Frøya to ganger, begge på Frøya Bandreunion. Siden sist konsert på Frøya så har de sluppet EP, spilt rundt omkring i Norge, og står nå klare med mye nytt materiale.

- Jeg håper så mange som mulig tar turen for å sjekke oss ut, selv om vi spiller tidlig. Nå er jeg jo enormt partisk, men jeg tror Harvest har musikk som kan fenge absolutt alle, sier Iversen Tønder.

- Vi er et rockeband som har melodien og sangene i fokus. Vi har tøffe gitarriff, store ballader, låter som folk kan danse til og melodier som setter seg på hjernen. En fot i 70-tallet og en fot i moderne rock og pop, sier han. 


Heldige som har festivalen

Nå ser de frem til å vise seg frem på Frøyafestivalen, etter å ha drømt om det i mange år:

- Vi på Frøya er veldig heldige som kan få oppleve en slik festival hvert år. Jeg har ikke alltid vært superbegeistret for line-up'en, men det handler KUN om min musikalske smak, ikke om dårlig booking, sier Kristoffer, som raskt trekker frem noen av sine høydepunkter fra festivalen opp gjennom årene.

- Jeg har sett Hellbillies, Åge, Kaizers, Di Derre,  og mange fler, men det som sitter igjen best er nok Seeger Session Band og Queen Machine, sier han.

På fredag blir nok de minnene overgått med helt nye opplevelser fra scenen på Siholmen. 


Annonser
Annonser