°C
Annonser
Marint Søppel Rydding

Klart for Frøyas første miljøuke

Frøyas befolkning er godt i gang med ryddeaksjoner for å fjerne marint søppel i den vakre naturen vår. Nå skal kommunen fortsette holdningsendringen med en storstilt miljøuke i mai.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Foto: Bildet er hentet fra Frøya FKs ryddeaksjon. Til sammen plukket fotballklubben hele 248 sekker. 


Marint søppel er en stor utfordring i Frøya kommune. Derfor har politikerne bestemt at det skal innføres en miljøuke som skal virke forebyggende og engasjerende. Frøyas første miljøuke arrangeres fra mandag 28. mai til lørdag 2. juni.Full planlegging av programmet

Her vil det blant annet bli fokus på holdningsskapende arbeid rettet mot barn og unge. Men også de voksne skal få lære mer om marint søppel og være med på strandrydding.

- Programmet er ikke helt spikret ennå, men tanken er å starte med åpning på Kystmuseets utstilling om plastfiber i Frøya kultur- og kompetansesenter på mandag, deretter ha opplegg med miljøagentene og Mausund feltstasjon, og demonstrasjon av opprydding av oljesøl fra Frøya brann- og redningstjeneste, sier assisterende rådmann Beathe Sandvik Meland. 

- Vi vil også arrangere en strandryddedag for kommuneansatte og politikere slik som vi gjorde i fjor. Jeg er ikke sikker på hvor mange sekker vi fylte utpå Titran i fjor, men det var mange, sier hun.

- Vi har planer om å få til åpen dag på HAMOS også, med konkurranser og servering. Vi har tro på at dette vil være en viktig og morsom uke, sier Sandvik Meland. 

- Ingen kan gjøre alt – men alle kan gjøre litt!Annonser
Annonser