Frøya nyheter

26.04.2019 °C m/s
Annonser
Blueskollektivet 3

-Stas med finale i trøndersk mesterskap

Frøyværingen Kristoffer Iversen Tønder og bandet Stadtverk er klare for finale i Trøndersk Mesterskap Live.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Kristoffer Iversen Tønder og bandet Stadtverk er ett av ti band som har fått finaleplass i Trøndersk Mesterskap:LIVE (TM Live). Det var Hitra-Frøya som først omtalte saken.

Stadtverk er en videreføring av bandet Blueskollektivet som spilte på Frøya under Bandreunion for to år siden. De har nå beveget seg mer mot rock og er klare for finalen på Hjorten scene lørdag 17. november.

- Det er veldig stas, sier Kristoffer Iversen Tønder.

- Min første gitarlærer og Frøyas superbassist Jarl Mosand var jo med på Trøndersk Mesterskap på 70/80-tallet, så det kjennes jo ganske bra ut å komme full sirkel nå, sier frøyværingen.

Mosand var med i Trøndersk Mesterskap tre ganger;  i 1976 (Leon Wolff), 1979 (Subway Suck) og 1984 (Special Guests).Vant publikum og dommernes hjerter

Kristoffer forklarer at det er et lite nåløye man måtte passere for å komme til finalen i Trøndersk Mesterskap.

En komité av relevante musikkjennere velger ut band som blir med hvert år. De velger ut 20 band som kjemper om en plass i finalen.

Bandene ble fordelt på to semifinaler med ti band hver. Stadtverk var et av bandene som skilte seg nok ut til å bli valgt ut.

- Vi spilte på Kafé Skuret med ni andre band i september. Det var fullstappa lokale og både publikum og tre dommere avgjorde hvem som skulle gå videre, sier Iversen Tønder.

Der var Stadtverk en av vinnerne. Dermed skal de spille i finalen.LES OGSÅ: Kristoffer lever og ånder for musikken


Kjemper om verdifulle premier

TM Live er en videreføring av det tidligere Trøndersk Mesterskap Pop/Rock, en konkurranse i live populærmusikk som har foregått uavbrutt i Trondheim siden 1962. 

- Med full sjangerfrihet byr vi band og artister på muligheten til å vise seg frem for et bredt publikum, bygge nettverk, og kjempe om verdifulle og relevante premier for up and coming musikere, sier arrangøren på egen hjemmeside.


Annonser
Annonser