Frøya nyheter

21.01.2018 °C m/s
Annonser

Kjempeinteresse for kajakk-kurs

Interessen for å lære seg å padle kajakk på Sula er stor. Frøya Havleirskole og Norges Padlerforbund setter opp ekstrakurs i sommer.

Av:
AnnonserDrømmer du om å padle kajakk på havet? I så fall har du sjansen nå, når Frøya havleirskole arrangerer kurs i havkajakk i samarbeid med Norges Padlerforbund. Tilbudet går til både øyværinger og turister, og om ulike kurs i havkajakk på Sula i 9-22 juli. Turleder i Norges Padlerforbund Lars Ove Mølnå gleder seg til å komme til Sula. Han er imponert over det sterke engasjementet, og interessen øyværingene viser for kajakk. Dette vitner om livskraft i et lite øysamfunn, sier han. Vi ble forespurt om et kurs i juli og et i august, og nå ser det ut til å bli tre eller fire. Dette er spesielt, smiler han. Mølnå sier at det er økende interesse for havkajakk over store deler av landet, og at Frøya kommune er et perfekt område for en slik aktivitet.  

Lars Ove Mølnå og Soile Hämäläinen i padlerforbundet skal lede kursene på Sula. Naturopplevelsen er den største drivkraften  Naturopplevelsen den største drivkraften for å drive med padling, sier Mølnå. Og for at den gode naturopplevelsen skal kunne komme, må sikkerheten være ivaretatt, sier han. Sikkerhet og padleglede står i fokus på alle kurs, sier han. Jeg har aldri har padlet i området rundt Sula tidligere, så jeg er skikkelig spent. Mølnå forsikrer at det ikke blir padling på åpent hav. Kursene vi skal holde på Sula i sommer er beregnet for mer skjermet farvann. Vi skal kose oss innaskjærs, og kommer til å planlegge lokalt etter vind, strøm og bølgeforhold, sier han.  Sommer-Sula & aktivitetstilbud Arrangør Hege Stordahl-Bekken ved Frøya Havleirskole tenkte først dette skulle være et tilbud bare for Sulværinger og de som har feriehus på Sula. Jeg hadde ingen anelse om at det skulle bli så stor interesse også fra folk utenfra, sier hun. Nå vil leirskolen står som arrangør av hele tre kurs i juli. Skulle det være behov, er det mulig å få til fire kurs, sier Bekken. Det er bare å melde sin interesse. Av sikkerhetsårsaker er taket på antall kursdeltakere pr. kurs 10 personer. Alt av nødvendig utstyr kan leies av Frøya Havleirskole, sier Bekken. 

Kajakk er den nye sporten på Sula. Stadig flere oppdager gleden ved å padle i skjærgården.  Ønsker du å melde deg på, kan du sende epost til stordahl-bekken@live.no, eller sms på 40283360. 


Annonser
blog comments powered by Disqus
Annonser