Frøya nyheter

20.07.2019 °C m/s
Annonser
Kjeld Stub Hederspris 2017

Kjeld ble hedret med stående applaus

Kjeld Stub fikk Årets hederspris under Frøyas idrettsgalla lørdag kveld. Det ble delt ut ni priser, men da hedersprisen gikk til Kjeld var ikke ett øye tørt.

Rikke Lunde Andersen Rikke Lunde Andersen +47 482 98 768
Annonser

- Noen har sagt at ildsjeler bare brenner i medvind. Men Kjeld brenner også i motvind. Han har stått på i idretten siden han kom til Frøya, og opprettet fotballaget Trønderfrøya i 1968, sier Jan Otto Fredagsvik.

Kjeld Stub er nå 80 år, og for mange en viktig mann når det kommer til idretten og frivilligheten. Da prisen ble delt ut fikk han stående applaus, og de rørte ansiktene i salen viste tydelig at dette er en mann som betyr mye for mange.

Lørdag var det bankett for inviterte for å markere den offisielle åpningen av Helhetlig Idrettspark. Dette ble kombinert med Frøyas egen idrettsgalla, hvor det deles ut priser til idrettsaktører i kommunen.


- En mann som skapte drømmer

- Jeg synes det er alt for lite å bare si takk, men jeg klarer nok ikke å si mye mer. Idretten har for meg veldig stor betydning, og den gir meg mye glede. Jeg har aldri spurt hva Frøya Idrettslag kan gjøre for meg, men hva jeg kan gjøre for Frøya Idrettslag. Også vil jeg takke Solbjørg (Stub journ. anm.), for hun har latt meg drive på med dette selv når det har røynet på, sier Stub.

Også Gustav Witzøe hedret Kjeld i sin tale, og trakk ham frem som et forbilde for seg selv og andre.

- Kjeld var en mann som skapte drømmer hos ungdommen. Jeg husker da han sa vi skulle kalle oss Trønderfrøya, så var det fordi det var et lag i Bergen som også het Frøya. Da sa han "Når vi kommer i 2. - og 1. divisjon og møter lag fra andre deler av landet, så slipper vi å forklare at vi ikke er fra Bergen. Det ble aldri noen 1. og 2. divisjon på oss, men han hadde ambisjonene og lærte oss å drømme, sier Witzøe.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kjell Stub Hederspris 2027 2 Det var en rørt forsamling som så Kjeld Stub motta hedersprisen under Frøyas idrettsgalla lørdag.

- Det er nå arbeidet begynner

- Kjeld var mye av grunnen til at jeg kom tilbake til Frøya, etter at jeg var ute og utdannet meg. Han var med på å skape mange gode minner om Frøya, som gjorde at jeg ønsket å flytte tilbake. Det er viktig at vi gjør det samme for våre ungdommer. De må få lov til å drømme og ha ambisjoner, og derfor må de få reise herfra og prøve seg frem. Men hvis vi gir dem gode minner fra oppveksten på Frøya, så vil de kanskje, som meg, flytte tilbake til øya, sier han.

- Derfor bygger vi slike haller, så barn og unge kan få gode opplevelser på hjemstedet sitt. Så selv om hallen nå er ferdig, er det nå arbeidet virkelig begynner.


Gavedryss

Witzøe lover derfor ut 50 000 kroner til det laget som bruker hallen mest i 2017. Gavedryss kom det også fra flere denne festkvelden, som både var en markering av den offisielle åpningen av innendørsanleggene i helhetlig idrettspark i tillegg til Frøyas idrettsgalla.

Blant annet ga Lerøy Midt 125 000 kroner til Helhetlig Idrettspark. Fylkeskommunen ga en pengegave på 10 000 kroner, og Hitra Idrett ga en gave på 3000 kroner. I tillegg ble det gitt spillerttrøyer fra RBK og Hitra IL som skal henges opp i hallen. Mausund IL ga et bilde som også skal henge i hallen. I tillegg kom idrettsrådet med en sum til kommunen som skal støtte arbeidet de gjør for inkludering av innvandrere og flyktninger.

Se flere bilder fra kvelden nederst i saken.


Her er oversikten over lørdagens vinnere:

Årets ildsjel 2015

Per Johansen i Nabeita IL

Årets ildsjel 2016

Eli Bekken Fredagsvik og Ingrid Kristiansen i Frøya IL håndball

Årets mannlige utøver

Triatlon-utøver Petter Iversen

Årets kvinnlige utøver

Anita Reitan, Taekwon-Do-utøver

Årets trener

Øystein Claussen, trener for jenter håndball

Årets lag

Frøya IL håndball, jenter '00 som kom videre til Bring-serien

Åpen klasse

NMK Frøya

Årets forbilde

Geir-Inge Kristiansen

Årets hederspris

Kjeld Stub

Annonser
Annonser