°C
Annonser

Kim Runar kom på rett kjøl

Aina Taraldsen og Per Arne hammer driver Hammeren og Hurran rehabilitering og arbeidsenter på Hamarvika, et sted for folk med psykiske og rusproblemer.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserPer Arne og Aina har berget livet mitt. Kim Runar Jensen Espnes Skjevik er ikke i tvil om hva Per Arne Hammer og Aina Taraldsen har betydd for livet hans.De plukket meg opp da det holdt på å gå galt og fikk meg på rett kjøl igjen, sier han. Hammeren og Hurran rehabilitering og arbeidstreningssenter på Hamarvika tar imot sju personer hver dag. Mennesker som har rus og eller psykiske problemer kommer hit for arbeidstrening. I tillegg følger Per Arne og Aina opp tre personer til utenfor senteret. De to har god hjelp i Ronny Goth Sørdal som er her på arbeidspraksis mens han venter på å ta fagbrev som barne og ungdomsarbeider. Han er dyktig og en kjemperessurs for oss sier Aina. Opplegger er interkommunalt, slik at også Hitra kommune kan søke inn folk hit.

Per Arne Hammer er barnevernspedagog som hjelper folk på beina igjen. Vises ikkeDet vi jobber med vises jo ikke så godt, sier Per Arne og Aina. Det er ikke dagsverket som er viktigst hos oss.  Dette skal være et tilbud for mennesker som sliter med problemer og som ønsker å komme seg ut av problemene. De får komme hit og får arbeidstrening her. Dette handler om en gruppe mennesker som har forholdsvis få tilbud på Frøya og Hitra i dag. På gården får brukerne prøve seg på mange ting. Dyr er viktige, vedlikehold av hus og maskiner og andre gjøremål som hører en gård til. I tillegg turer og friluftsliv med seiling, ridning og fiske. Det handler om å mestre.

Ingen tvil om at trivselsfaktoren er høy. Et godt sted å væreVi har fast ukeplan, og er med deltakerne der de trenger oss, enten det dreier seg om legetimer, samtaler hos NAV, økonomisk veiledning eller å skaffe bolig, sier Per Arne og Aina som nå har gått inn i det tredje året med dette prosjektet. Kim Runar har vært med siden oppstarten.  Han synes det er veldig greit å være her på gården sammen med Aina og Per Arne. Arbeidstreninga gjør godt, det er jo også ofte det vi med rusproblematikk mangler, det får vi her, sier han. Det er godt å ha et sted å gå til daglig. Dette stedet har vært utrolig viktig for meg på veien til å bli rusfri, noe jeg har vært i fem måneder nå, smiler han stolt. Aina Taraldsen og Per Arne Hammer er minst like stolte på hans vegne.


Annonser
Annonser