Frøya nyheter

28.03.2020 °C m/s
Annonser
kennethXO

Kenneth, vår mann på Svalbard

-Kenneth Akseth er på vei til ny jobb på Svalbard. Her vil han sende reisebrev hjem til froya.no og til tante og onkel på Mausundgløtt.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser


Tirsdag 24.06.2014 13:20  AV Sten Egil Røvik Foto: Privat Rusler rundt i BarentsburgKenneth Akseth fra Hitra, rusler akkurat nå rundt i Barentsburg. Her skal han gjøre seg kjent i anledning den nye jobben som skipper på MS Viking Explorer. Et femten meter langt forskningsskip med hjemmehavn på Svalbard. Kenneth er skipper ombord.- Akkurat nå rusler vi rundt og gjør oss kjent i Barentsburg. Det er fint her og mottagelsen har vært fenomenal så langt, forteller Kenneth på en noe sprakete satellitt-telefon. 

Den femten meter lange forskningsbåten Viking Explorer skal være Kenneths arbeidsplass i om lag to måneder. Båten er stasjonert på Svalbard. Lover å sende reisebrev hjem til tante og onkel på MausundgløttTidligere var den eventyrlystne hitterværingen mannskap på  redningsskøyta RS Sundt Flyer, men når tilbudet kom om å være skipper i to og en halv måned oppe på Svalbard, klarte ikke Kenneth å dy seg. Fra Svalbard vil Kenneth sende reisebrev hjem, etter hvert som opplevelsene melder seg.- Det er jo et fantastisk dyreliv her oppe og kamera er med. I så måte er det jo ikke bare jobb, men en god porsjon rekkerasjon i oppholdet også, legger Kenneth til.  Ivrig MausundambassadørI det daglig er det nettopp på Frøya, den ivrige Mausund-ambassadøren lader batteriene. Kenneth er genuint opptatt av fiske, dykking, fangst og friluftsliv. Gjennom lokalavisa froya.no lover Kenneth å sende reisebrev hjem, for å dele noen av opplevelsene med oss og med tante og onkel på Mausundgløtt.- Været er fint her oppe, det er lettskyet og bare 4-5 sekundmeter med vind. Det skal vist være topp etter det de er vant med her oppe, ler eventyreren.   Forskningsfirmaet UNISOm bord på skipet Viking Explorer vil Akseth inneha jobben som skipper. Fra den femten meter lange båten skal forskere ta vannprøver, bunnsegmentprøver og tråle etter tare for prøvetaking.Engajementet har Kenneth gjennom UNIS: University Centre in Svalbard.- Det blir spennende å prøve noe nytt i et område som er så spesielt som Svalbard. En destinasjon som er lik Hitra og Frøya på mange måter, men som likevel er så  totalt forskjelli, sier Akseth. 

Litt teknisk info om båten Med mandolin, kamera og ei god pennKenneth skal være oppe på Svalbard helt til i midten av september, og med seg i bagasjen fikk han også plass til litt tidtrøyte om stundene skulle bli lange. Da er det fint å ha musikken å ty til, om lengten etter kjente holmer å skjær skulle bli for stor. Ei god penn og kamera fikk også plass i bagasjen og Kenneth vil sende reisebrev hjem til froya.no så vi får følge den spennende reisen i bilder og ord.- Jeg fikk plass til både tinnfløyter og mandolin i bagasjen i tillegg til masse varmt tøy da. Kona Hege ble ferdig med ullgenseren også til jeg skulle dra, og den kommer nok godt med. For skal man tro gjennomsnittlig værprognose for Svalbard, ligger det nok en god del grader under gjennomsnittet ute på Mausundgløtt, avslutter Kenneth Akseth. Skipper på Viking Explorer.


Annonser
Annonser