Frøya nyheter

20.10.2018 °C m/s
Annonser
Dj Karool Karol

Karol tok med storbyliv til Frøya

Da polske Karol Lenckowski (31) ikke fant noe diskotek på Frøya, så skapte han sitt eget. Nå har etterspørselen etter DJ Karool blitt så stor at han spiller offentlig både på Frøya og Hitra.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

For tre år siden tok Karol Lenckowski et impulsivt valg. Han flyttet vekk fra kystbyen Swinoujscie i Polen, med høy partyfaktor og vakre strender, og flyttet til ei øy helt ute i havgapet i Norge. 

- Jeg ønsket å forandre livet mitt til det bedre, sier Karol Lenchkowski. 

Det mener han at han har gjort.

- Jeg liker meg veldig godt her. Jeg bor i Sandvika. Det er så stille og vakkert. Utsikten og naturen er helt utrolig og så har jeg fantastiske naboer, sier en svært entusiastisk Karol. Flyttet for å jobbe for Salmar


Den polske 31-åringen hadde vært sesongarbeider og kun bodd korte perioder i Norge før han flyttet til Frøya.

Det var først da Salmar tok imot CV'en hans, og tilbød han jobb, at Karol bestemte seg for å ta steget og bli boende hele året. 

Nå sjonglerer han jobben på Salmar med lidenskapen sin; musikk. Han har allerede blitt kjent som DJ Karool både på Frøya og Hitra. 

- Jeg har vært interessert i miksing av musikk i 16 år, men i starten så var det bare en hobby, sier Karol.

- I 2013 starte jeg å jobbe som DJ på polske diskotek. Det var den første ordentlige musikkjobben. Det varte helt til jeg flyttet til Frøya, sier han. 
Laget eksklusive diskotek-arrangement

Det tok ikke lang tid før Karol oppdaget at han hadde kommet til et sted som var ganske fjernt fra byen han hadde vokst opp i. Her måtte det kreativitet til for å skape sin egen byfølelse.

- Musikkarieren min var ikke særlig viktig for meg i Polen, men da jeg startet et A4-arbeidsliv fra mandag til fredag, uke etter uke, så følte jeg at det var noe som manglet, sier Karol.

Han fant ikke noe som lignet på de diskotekene han var vant til på Frøya, så da bestemte han seg for å ta saken i egne hender.

- Jeg kjøpte inn utstyr og begynte å lage mitt eget konsept. Jeg leide lokaler og organiserte private, du kan nesten kalle dem eksklusive, diskotek-arrangementer for vennene mine, sier han.
Fantastisk opplevelse på Hjorten

Etter å ha arrangert slike fester minst én gang i måneden de siste tre årene har ryktene spredt seg, og etter en stund så måtte han utvide festene.

Etterspørselen utenfor vennekretsen ble større og større, og han fikk tilbud fra ulike utesteder. I juni i år sa han for første gang ja til å spille offentlig. Det var på en bursdagsfest på Hjorten hotell på Fillan. 

- Jeg husker at jeg spilte på en scene med tak, mens folket sto og danset for åpen himmel. Det begynte å regne, virkelig mye, men folket fortsatte bare å danse. Det var veldig gøy. Det var nok den kuleste opplevelsen jeg har hatt som DJ så langt, smiler Karol. 

Det var starten på hans DJ-karriere i øyregionen. Etter det så har han hatt flere gode opplevelser både på Brøgga på Siholmen og på Rabben Marina og Restaurant. 

- Jeg får mye energi av å se alle folkene som møter opp til showene mine. Jeg har planer om å ha show på Sistranda hver lørdag frem til sommeren, så jeg håper folk møter opp, sier han. 
Mikser tidløse hits med klubblåter

Han forteller at han spiller mye ulik type musikk. Det viktigste er å lage god stemning. 

- Musikken som jeg lager er inspirert av klassiske, tidløse hits, og så blander jeg dem med moderne og klubbaktig musikk, sier DJ Karool. 

- Jeg liker best EDM, future-house, tech-house og electro-house, men jeg er åpen for det meste. Noen ganger mikser jeg alle mulige stiler, også kommersielle sanger fra topplista, smiler han. 

- Jeg spiller på Brøgga på lørdag, så det er bare å komme og sjekke det ut, sier Karol. 
Annonser
Annonser