°C
Annonser
Johnny Logan 44

Kanskje den aller hyggeligste festivalen

Johnny Logan avsluttet den trettende og kanskje mest vellykkede Frøyafestivalene i historien. Mellom 4 og 5000 mennesker var innom portene, og sjelden har så mange hatt det så artig sammen.

Annonser


Da Johnny Logan avsluttet Frøyafestivalen på overtid i natt, var det et veldig godt fornøyd publikum som dro hjem for å sove.

For lørdagen ble minst like artig og fin som fredagskvelden, og skjelden har vi sett så mange glade mennesker i alle aldere som denne helga.

Alt fra de yngste som koste seg med sin helt Freddy Kalas, til dansende og syngende mengder av mennesker foran Banana Airlines.

At en festival kan være mye mer enn bare å lytte til musikk fikk Frøyafestivalen bevist en gang for alle i helga.

Når været, artistene og publikum går sammen på denne måten for å kose seg, ja da må det bli hyggelig. Og det ble det.


Freddy Kalas2 Freddy Kalas åpnet lørdagens festival, og hadde nok helgas yngste publikum.


Unge Ferrari

Unge Ferrari, eller Stig Joar Haugen fra Hamar, med far fra Melhus er en av de mest ettertraktede artistene i festival-Norge for tiden.

Denne musikalske trollmannen har virkelig fått vind i seilene som artist. Han topper plakatene på mange festivaler i sommer, blant annet Pstereo.

Hvorfor skjønte vi fort da hans unge og store publikum sang med på alle sangene.

Bak seg hadde han en diger skjerm, så at han var helt alene på scenen gjorde ingen ting.

Spennende og pupulært var det.


Unge Ferrari 2 Unge Ferrari var manges favoritt på Frøyafestivalen. De unges favoritt.


Helt supert, Nils!


Også i år forsøkte Frøyafestivalen seg med humorinnslag, istedet for musikk.

Noen var nok skeptiske til at Super-Nils, ala Kent Ranum skulle fulle 40 minutter alene. Men det viste seg fort at de ikke hadde noen grunn til bekymring.

For sammen med Tore Strømøy herjet Super-Nils både med intervjuer og gjester som ble invitert til Quiz på scenen.

Folk holdt på å le seg skakke over Nils Arne Eggens alater ego som strødde rundt seg med ramsalte kommentarer og karakteristikker.

Festivalens høydepunkt, slo en av de flirfulle tilskuerne fast.


Tore Og Nils 3 Kent Ranum imponerte stort som Super Nils, og lot "programleder" Tore Strømøy gjennomgå.Tok publikum med storm

De har ikke vist seg på en scene her sør på mange år. Banana Airlines fra Stokkmarknes slo gjennom tidlig på 80 tallet med sine ville og fengende sanger.

Var de gått ut på dato tro, lurte flere av tilskuerne.

Men det kunne de slå fast at de ikke hadde etter bare et par strofer av første sang. Makan til allsang og dans har vi knapt sett i teltet på festivalen.

Artig å se at denne musikken fenget samtlige festdeltakere, både unge og litt eldre. Alle danset og sang.

Og vi var utslitte da de siste tonene av "Vadsø" tonet ut.


Banana Airlines Kai Kiil og karene i flyselskapet Banana Airlines har et knalltak på publikum.Hva nå Frøyafestivalen

Denne helga har vist hvor mye Frøyefestivalen betyr for Frøya. To kvelder med fulle hus og kjempestemning viser at dette er noe vi trenger.

Her møtes folk i alle aldere og fra mange nasjonaliteter for å kose seg sammen.

Når artistene holder så høy klasse også, så er det ikke så rart at mange mener Frøyafestivalen er med både på å skape trivsel for de som bor her, og for å trekke nye folk hit.

Spørsmålet nå er om den 13 og beste festivalen blir den siste, eller om det er et liv videre. I så fall er det viktig å finne avlastning til festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

Han har sagt seg villig til fortsatt å være med om han får noen til å overta det tunge ansvaret han har hatt i 13 år nå.

I dag er det all grunn til å takke mange, men den største bør Frøya sende til Stenhaug for all den moroa han har gitt oss gjennom 13 år. Den er en kulturpris verd!

Det er en prestasjon både å holde ut så lenge, og klare å lage en så kvalitetssterk festival i havgapet som han og hans stab har greid


Annonser
Annonser