Frøya nyheter

20.07.2019 °C m/s
Annonser
Kamilla Todal Bikinifitness Kaliber Gym Trening Maxtrim 1

Kamilla skal konkurrere i fitness

Firebarnsmoren Kamilla Todal (41) er i sitt livs beste form. Det har hun blitt ved hjelp av seriøs coaching og mye treningsglede. I vår skal hun delta i sin første konkurranse i bikinifitness.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Jeg hadde lyst til å toppe formen min. Jeg ville se hva jeg kunne få til med målrettet jobbing, sier Kamilla Todal.

Frøyværingen er i ferd med å avslutte en styrkeøkt på Maxtrim når Frøya.no møter henne torsdag morgen. 

- Målet mitt var aldri å bli med i bikinifitness. Jeg har sceneskrekk i bøtter og spann, ler hun.

- Jeg synes likevel at det er spennende å kunne prøve seg i konkurranser. Det er motiverende å få tilbakemelding på resultatene du har oppnådd, sier Todal. 
- Liker ikke å sitte i ro

Kamilla har alltid vært glad i aktivitet og trening. I ungdommen spilte hun håndball og var med på turn. Som voksen har hun fortsatt å trene og er opptatt av å ha et sunt kosthold.

- Selv da jeg hadde små barn holdt jeg meg i aktivitet med aerobic og manualer hjemme. Jeg liker ikke å sitte i ro, smiler Kamilla.

Hun har fire barn i alderen ni til 23 år. De tre eldste har flyttet ut. Dermed har Kamilla litt bedre tid til å trene på treningssenter igjen.

- Det kom til et punkt der jeg ønsket å ta treningen til et nytt nivå. Jeg bestemte meg for å ta kontakt med Strongbody som tilbyr skreddersydd trenings- og kostholdsveiledning på nett, sier hun.

I september fikk hun Maria Ebeltoft som coach. Ebeltoft utdanner seg til å bli ernæringsfysiolog, er fitness coach og er selv kjent innen bodyfitness-miljøet.

- Maria er utrolig dyktig. Jeg så ganske kjapt at opplegget hennes hjalp, sier Kamilla, som kommuniserer med henne via e-mail.

- Jeg trener fem dager i uka og spiser vanlig mat. Det er et sunt, variert kosthold med brødmat og potet. Det eneste jeg holder meg unna er søtsaker, smiler hun. Artikkelen fortsetter under bildet:

Kamilla Todal Bikinifitness Kaliber Gym Trening Maxtrim Alle som trener på Maxtrim har nok sett Kamilla i styrkedelen av treningssenteret. Der tilbringer hun mange timer hver eneste uke.Lærer mye om seg selv

Etter én måned med personlig coach på nett, ble hun ønsket velkommen til uttak til Kaliber fitness team i Trondheim. Her fikk hun også møte Maria for første gang.

Deretter gikk det ikke lang tid før hun fikk spørsmål om å møte opp på uttak for bikinifitness. 

Her møtte hun håpefulle fra hele landet som ønsker å representere Kaliber i fitnesskonkurranser.

- Jeg hadde ikke trodd at jeg ville ha en sjanse der, men de så potensiale i meg. De har tro på at jeg kan bli i sceneform innen vårens fitnesskonkurranser, sier Kamilla.

Nå håper hun å få delta i Sandefjord Open og Oslo Grand Prix i vår.

- Det er ennå et andreuttak jeg må komme meg gjennom. De må se at progresjonen går slik som forventet. I tillegg har jeg mye å lære om posering og konkurransen, sier hun.

- Jeg synes at det er en veldig spennende prosess. Jeg lærer mye om meg selv, både fysisk og psykisk, sier Kamilla.Artikkelen fortsetter under bildet:

Kamilla Todal Bikinifitness Kaliber Gym Trening Maxtrim 2 Kamilla synes at det er spennende å se hvordan kroppen forandrer seg gjennom små endringer i trening og kosthold.- Trening er min interesse

Bikinifitness er en ganske ny fitnessgren, som ble vist frem i Norge for første gang under kroppsbygging- og fitnesskonkurransen Norway Open i Trondheim i 2012.

Kritikerne kommenterer at sporten bidrar til kroppspress. Det er ikke Kamilla enig i.

- For meg er trening og kosthold en interesse.  På lik linje med de som liker å strikke, fiske eller spille håndball. Det er gøy å bli bedre i det du driver med og gøy å få tilbakemelding, sier hun.

- Selvsagt tilspisser det seg rett før konkurransene. Men man skal ikke leve sånn hele året. Det å trene og ha et normalt, sunt kosthold mener jeg er en bra ting, sier Todal.

Treningsgleden lyser av henne mens hun prater.

- Alle er vel opptatt av å være en god versjon av seg selv? Jeg blir for eksempel bare glad av å se nye fjes på treningssenteret. Jeg vil oppmuntre alle til å ta vare på helsa si. Det er det viktigste vi har, sier hun. 

- Man må ikke trene fem ganger i uka, sånn som meg. Man kan tilpasse det til sin hverdag. Jeg trener mye fordi det er "min greie". Det gir meg så mye både mentalt og fysisk!
Ungenes støtte er viktig

Mange har fått med seg Kamillas treningsinteresse i sosiale medier. Det har ført til positive tilbakemeldinger og spørsmål om tips og råd. Det synes hun er hyggelig.

- Det som betyr aller mest er at ungene støtter meg og er positive. Det å ha familien i ryggen er viktig for meg, sier hun.

- Jeg svarer gjerne på spørsmål folk har om både trening og kosthold, men jeg oppfordrer folk til å ta kontakt med sin egen coach/personlige trener. Det er de som sitter på den beste kunnskapen, sier Todal.

- Det viktigste rådet jeg kan gi er til foreldre; selv om man har barn er det viktig at man pleier seg selv også. Da får man overskudd til å være i mamma- og papparollen, sier hun. Annonser
Annonser