°C
Annonser
Miljøuka 2019 Dyrøy Oppvekstsenter Barnehage Resirkulering 3 Gode lærere: Leif Emil Knutsen Sivertsvik, Emilie Holm og Alice Lona lærte bort alt de kan om resirkulering til barnehagebarna.

-Jo tidligere de lærer, jo bedre

Miljøuka 2019: 6.klassingene Leif Emil, Emilie og Alice ved Dyrøya oppvekstsenter er opptatt av å ta vare på miljøet. I dag lærte de barnehagebarn på Frøya å kildesortere.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Det er viktig å gjenvinne alt sånn at vi kan bruke det på nytt i stedet for at det kastes ut i naturen, sier Emilie Holm.

- Her skal barna lære seg hvordan de kan sortere det ulike søppelet, sier hun, og peker på den store haugen med søppel som ligger klar til å bli sortert.


- Det viktigste er å prøve

6.klassingene ved Dyrøy oppvekstsenter har satt opp plastkasser merket med ord og bilder som beskriver de ulike avfallstypene: papp, plast, restavfall og så videre.

Barnehagebarn fra hele Frøya skal innom for å lære.

- Det er ikke alltid like lett å vite hvor alt skal, men vi skal hjelpe til. Det viktigste er å være bevisst og prøve, sier Alice Lone.


Artikkelen fortsetter under bildene:

- Vi prøver å være flinke

Onsdag formiddag inviterte 6.klassingene ved Dyrøy oppvekstsenter til miljøaktiviteter for barnehagebarna på Frøya.

Dyrøy oppvekstsenter er de første som har sertifisert seg til Grønt flagg i Frøya kommune. Derfor har de blitt invitert til å videreføre sitt miljøengasjement til de minste.

Det gjør de med glede.

- Vi har lært mye av dette på skolen, forteller Emilie.

- Vi er veldig flinke på dette hjemme også. Vi har egen sortering for glass, metall, elektrisk avfall, i tillegg til de vanlige søppelbøttene for restavfall og plast. Treverk bruker vi som ved - det kaster vi ikke. Vi prøver å være flinke, sier Leif Emil Knutsen Sivertsvik.

- Faren min jobber på Hamos, skjønner du. Vi er veldig opptatt av å være miljøvennlig, sier han.

- Det er vi også. Det er viktig at alle er det, sier Emilie.

- Jo tidligere de lærer, jo bedre, sier Leif Emil, og ser bort på barnehagebarna.Annonser
Annonser