°C
Annonser
Bjarne Brøndbo

-Jeg vet det blir veldig emosjonelt

Fredag spiller DDE på Frøyafestivalen. Den første turneen etter at gitarist og låtskriver Frode Viken døde. -Dette er veldig emosjonelt, sier Bjarne Brøndbo som ennå ikke vet om DDE fortsetter.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser
-Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli så emosjonelt, sier DDE vokalist Bjarne Brøndbo.

Om under en uke står han og bandet på scenen på Frøyafestivalen for å spille konsert, uten sitt faste medlem Frode Viken som døde påskeaften i år.

DDE har bestemt seg for likevel å gjennomføre årets sommerturne, der Frodes sønn Daniel har tatt farens plass i bandet.

Bjarne Brøndbo forteller at de slett ikke er upåvirket av dødsfallet når de er ute og spiller, selv om de selvsagt gir alt som før.

-Jeg blir veldig beveget når jeg synger flere av Frodes flotte sanger, sier han. –Særlig når jeg synger "Vinsjan på kaia" så kjenner jeg tårene komme.

Etter å ha sunget den er jeg helt ferdig. Det er veldig tøft, sier Bjarne.

 

 

Takk for flotte sanger

 

 

 

"Vinsjan" er på mange måter symbolet på DDE, historien og suksessen. Som ikke ville ha vært mulig uten at Frode Viken hadde skrevet alle de flotte sangene, sier Brøndbo.

Så når vi reiser rundt og spiller hans sanger, er han jo med oss. Han har gjort dette mulig for oss. Sangene hans er jo hinsides bra, og det hadde ikke hjulpet hvor godt jeg hadde sunget om vi ikke hadde hatt dem.

Jeg tror ikke det er noen som har hatt en så utrolig sangskatt å få være stemmen til som meg. Jeg føler meg privilegert som får være den som synger dem.

Brøndbo forteller at de hadde planlagt dette året med Frode i bandet. Hele 2018 lå klart og ventet, da Frode Viken døde.

-Derfor er det jo fantastisk at vi har med Daniel. Da har vi med historikken og familien. Vi håper publikum på Frøya tar særlig godt imot oss denne gang, sier han.

 

 

Dde 2018 1920X1440 Den første turneen etter at Frode Viken døde er både spesiell og emosjonell, sier Bjarne Brøndbo. Han er veldig glad for at Frodes sønn Daniel har tatt farens plass i bandet. DDE er fortsatt usikre på om dette blir siste turne eller ikke.
Slutte eller ?

 

 

DDE har ennå ikke bestemt seg for hvordan framtiden skal se ut for bandet, forteller Bjarne Brøndbo.  Spørsmålet har vært, hvordan kan vi fortsette nå? Uten Frode?

Skal vi fortsette å spille det vi har?  Skal vi slippe til andre låtskrivere. Eller skal vi slutte her. Sette punktum.

Dette kan være alt. At denne turneen blir den siste. At dette var årene med DDE.

Vi har bestemt oss for at vi skal tenke på dette til i august. Da skal vi møtes og finne ut hva vi skal gjøre framover.

Slutte eller fortsette. Og hvordan vi så fall skal fortsette. Men først skal vi gjøre ferdig konsertene i sommer.

At de er spesielle både for oss og publikum, er det ingen tvil om, sier Bjarne Brøndbo.

Annonser
Annonser