Frøya nyheter

19.06.2019 °C m/s
Annonser
Jan Erik Thorsø Meste Frøyatunnelen

Jan Erik var raskt ute da tunnelen ble stengt

Mange fryktet lang ventetid da en buss fikk motorhavari inne i Frøyatunnelen fredag morgen. Jan Erik Thorsø i Mesta var imidlertid raskt på plass for å lede bilistene trygt gjennom tunnelen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

FOTO: Hitra 24

Av Hitra 24 og Lena Jørgensen (Frøya.no)

Klokken åtte fredag morgen stengte Vegtrafikksentralen Frøyatunnelen da en buss fikk motorhavari og sperret den ene veibanen i tunnelen. Det skriver Hitra 24.

Vegvesenet var raskt på plass for å starte kolonnekjøring gjennom tunnelen.

Like før halv ni ledet Jan Erik Thorsø i Mesta den første puljen gjennom fra Frøya over til Hitra.

– Det er tungbilberger på vei fra Orkdalen for å få opp bussen, forteller Thorsø til Hitra 24, mens mens han ser rekken av kjøretøy komme ut av tunnelåpningen etter sin første tur med ledebilen. 

- Jeg kjører fram og tilbake her inntil bussen er berget ut, forteller Thorsø, som forventer at det blir små stopp på hver side, men trafikkavviklingen bør gå greit når ledebil nå er på plass.
Viser bedre rutiner 

Dette var en helt annen reaksjon enn man så fra Statens vegvesen for noen uker siden. Det ble kilometerlange køer da trailerhavari stengte Hitratunnelen i fire timer i slutten av september. 

Det skapte massiv kritikk både på Frøya og Hitra. Avdelingsdirektør Eva Solvi i vegavdelingen i Trøndelag beklaget på det sterkeste, og sa at det aldri burde skje igjen. 

Nå kan det se ut til at de har fått bedre rutiner. 

Bilberging ble raskt bestilt, men tungbilbergeren måtte komme fra Orkdalen. Vegvesenet startet imidlertid med kolonnekjøring med ledebil, og den første puljen var gjennom fra Frøya klokka 8:20.

Vegtrafikksentralen meldte at Frøyatunnelen ble åpnet for trafikk i begge retninger klokken 11:15.


Annonser
Annonser