°C
Annonser
Hallvard Fremo Lien, Åshild Løvås Borgersen, Isbading, Guri kunna videregående Hallvard Fremo Lien heiv seg ut i vannet sammen med Åshild Løvås Borgersen. Kaldt spør du? Deilig, svarer de.

Hopper på sjøen med elevene

I en kjedelig koronatid har lærer Åshild Løvås Borgersen funnet på en lur ide for å spre glede i hverdagen på Guri Kunna videregående.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Det skjer så lite om dagen at jeg synes det var gøy å kunne finne på noe. Tenk på alle de ungdommene som mister så mange fritidstilbud i denne perioden. Da er det minste vi kan gjøre å isbade litt, man blir jo i så godt humør, smiler Løvås Borgersen.

Hun er lærer ved naturbruk på skolen og har nå startet en egen isbader - gruppe for lærere og elever. Med ett formål; bringe litt mer fart og ablegøyer inn i en ellers tung og grå hverdag.

- Ikke alle er like begeistret enda, men vi har flere på gli. Og mange synes det er gøy å se på oss, det er god underholdningsverdi også. Vinn - vinn, ler Løvås Borgersen.En god følelse etterpå

Da Frøya.no kom for å intervjue Guri Kunna isbadeklubb var det bare Hallvard som hadde mannet seg opp til å hoppe på sjøen.

- Jeg har isbadet en god del ganger før, så det er ikke noe ukjent for meg, men det er kaldt, ja, ler Hallvard Fremo Lien (16).

- Det er en kul ide Åshild har kommet opp med og jeg har vært med flere ganger. Man blir veldig kvikk og våken etter et bad, det er en deilig følelse, smiler Fremo Lien.

Han forteller at han i fjor badet tre uker på rad i september og har god kjennskap til isbading. Følelsen etter en kald dukkert er uslåelig og må prøves.

- Nå har vi badet oss inn ferien, første feriebad i vinterferien, ler han.Saken fortsetter under bildene.
Sunt for kroppen

Det er ikke helt uten grunn at Åshild inviterer elever og lærere til å hive seg på sjøen. Hun er en erfaren isbader og opplever nemlig en rekke helsefordeler ved å bade i det iskalde vannet.

Blodkarene trekker seg sammen og sjokket utløser en cocktail av endorfiner og adrenalin i blodet.

- Jeg er ofte stiv og har vondt i ledd, det plages jeg mindre med etter jeg har badet, forteller Løvås Borgersen.

- Også blir jeg ekstremt glad når jeg kommer opp igjen av vannet. Det er jo det beste. Endorfinene bare hagler inn og humøret stiger, ler hun.

- Det er noe man kan behøve i den hverdagen vi er i nå, et lite kick, smiler hun.


Annonser
Annonser