°C
Annonser
Hallbjorn-Stenhaug

Internasjonalt toppband klar for Frøyafestivalen

Frøyafestivalen har signert både et internasjonalt toppband, norske toppartister og lokale utøvere. En av artistene har vært her to ganger før, i 2008 og 2011. Klarer du å tippe navnet, gir festivalsjef Hallbjørn Stenhaug bort festivalpass.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

Politikerne gjorde festivalplassen til tomt for ny brannstasjon, og han innrømmer at han talte på fingrene om han skulle fortsette ut over 10 år som arrangør av Frøyafestivalen. 

Men etter fjorårets vellykkede 10 års jubileum var det vanskelig å si nei til å fortsette, innrømmer Hallbjørn Stenhaug.

-Det var spesielt oppfordringene fra de mange dyktige frivillige om å fortsette som gjorde at jeg til slutt ble enig med meg selv om å prøve å gjøre det mulig å fortsette, ikke minst økonomisk, sier Stenhaug.


Støtte til festivalen


Stenhaug fikk raskt veldig positive tilbakemeldinger fra Salmar og Leif Inge Nordhammer. 

Når så både Frøya kommune og Fylkeskommunen lovet fortsatt å støtte festivalen økonomisk, gikk han i gang med å planlegge framtiden for Frøyafestivalen

-Det gjelder jo ikke kun festivalen i 2017, men også å legge en strategi som sikrer at Frøyafestivalen kan fortsette i mange år framover.


Festivalområde

Den største utfordringen har vært å finne et egnet festivalområde, etter at Siholmenområdet ble "tatt". 

Stenhaug forteller at festivalen nå har tre områder som kan brukes, men foreløpig kan han ikke fortelle hvor det blir. 

Av den enkle grunn at Stenhaug først må ha en samtale med lensmannen og politiet, som ønsker å si sin mening om framtidig plassering.

-Men jeg kan si at vi kommer til å få et område som minst blir like fint som vårt tidligere område på Siholmen, sier Stenhaug.


Konseptet fortsetter

Men selv om festivalen flytter, blir konseptet fra de første ti årene beholdt. Dette skal være en festival for tre generasjoner med gode artister og kortreist mat og drikke. 

HS festivalen står for hyggelig samvær, og det skal festivalen fortsette å være, sier Stenhaug.

-Vi ønsker at fastboende og utflyttede frøyværinger bruker festivalhelga som årets store "slektstreff" som før, årets happening for hele regionen der folk kan møtes og kose seg sammen.


Toppartister

Stenhaug lover toppartister på Frøyafestivalen også i år. For kvaliteten skal holdes høyt. 

Men han innrømmer at de i fjorårets jubileum brukte en million kroner ekstra på artister, uten at flere av de utenlandske navnene fikk den oppmerksomheten de fortjente. 

Kanskje vi ikke burde gjort det, grubler han. Så derfor vil man nå lytte enda mer til hva lokalbefolkningen helst vil se og høre.

-I år blir det en blanding av lokale artister, norske toppartister og selvfølgelig et stort kjent internasjonale band som turnerer over hele verden.


Ønsket tilbake

Det er jo også gledelig at veldig mange artister som har spilt hos oss tidligere, kontakter oss for å høre om de får lov til å komme igjen, forteller Stenhaug. 

-Derfor vil Frøyafestivalen i år ha med et par gjengangere som jeg vet frøyapublikumet ser fram til å se og høre igjen. I tillegg kommer det også et par store norske artistnavn som ikke har spilt særlig mye i Trøndelag før, som jeg tror mange vil bli glade for, sier han. 

Artistlisten vil bli presentert i sin helhet i begynnelsen av mai.


Tipp og vinn

Men en artist har altså bedt om å få komme tilbake til Frøya og Frøyafestivalen igjen. Noe Stenhaug setter stor pris på. Han er helt sikker på at publikum vil gjøre det samme.

-Siden dette er en publikumsfavoritt i Norge, som spilte her både i 2008 og 2011, ønsker festivalen i samarbeid med Frøya.no å lage en liten konkurranse i dag.

Hvem er artisten som spilte her både i 2008 og 2011, og som har spurt om å komme tilbake i år. Klarer du å gjette svaret, kan du vinne et dagspass til festivalen fredag 4 august.

Send ditt svar, samt ditt navn og adresse til : redaksjonen@www.froya.no innen klokka 22.00 i kveld. Har du riktig svar, blir du med i trekningen.


Annonser
Annonser