°C
Annonser
Koronatesting Sula 2 Bredde

Ingen testet positivt på Sula

Hele 70 personer ble koronatestet på Sula i dag, etter at en ansatt på butikken ble koronasmittet. Men ingen av dem testet positivt på hurtigtestene.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

FOTO: Thomas Grindstad FyenI dag var det full testing av innbyggerne på Sula, etter at det ble bekreftet at en ansatt på samvirkelaget hadde testet positivt på korona.

Et team fra Frøya kommune dro til Sula og testet alle på øya. Hele 70 stykker møtte opp på Grendalhuset for å la seg sjekke.

De endelige resultatene er ikke klare, men alle hurtigtester var negative. Så det kan hende at man har unngått smitte på øya.

Totalen i dag er 14 på Frøya, mens man på Hitra har registrert 4 nye, og antallet er 84.


Beredskapsledelsens daglige pressemelding finner du under:Pressemelding fra Frøya kommune 07.01.21 kl. 17.40

1 ny person smittet av Covid-19

1 ny positiv på hurtigtest i dag, avventer bekreftelse på PCR. Den smittede er hjemmehørende på Frøya og ansatt på Salmar. Bedriften og involverte har i godt samarbeid med kommunen sikret rask smittesporing og testing.

Totalt har Frøya kommune nå 14 personer som er smittet av Covid-19.

1 person smittet av Covid-19, kjent i går og tilhørende en annen kommune, utløste flere nærkontakter i karantene og massetesting på Sula. 70 personer er testet på Sula i dag, og ingen har testet positivt på hurtigtester.Alle på Sula stilte opp for testing i dag. Så langt har ingen blitt registrert smittet.


Til og med i går

Nye

Totalt, nå

Personer med påvist smitte

13

1

14

Covid 19-pasienter på sykehus

2

0

2

Pasienter i isolasjon, hjemme*)

7

1

8

Nærkontakter i karantene

39

31

60

Avlagte tester *)

456

171

627

Antall personer testet siden mars

1865

2036

Smittede per 100 000 siste 14 dgr

252.4

213.6

*) Dette er tall som løpende oppdateres og det er beheftet med noe usikkerhet. I tillegg er det alle dager utført flere hurtigtester. Tallene for testing gjelder fra om med 17.12.

Vaksine Covid 19

15 sykehjemsbeboere har i dag fått satt vaksine. Neste uke får kommunen levert 15 doser. Av disse vil 3 doser prioriteres kritisk helsepersonell, mens resterende vil bli gitt sykehjemsbeboere.

Kommunen vaksinerer alle sykehjemsbeboere først. Oppstart av vaksinering av hjemmeboende vil trolig skje i slutten av januar/februar.

De som skal vaksineres vil få beskjed fra Frøya legekontor om tidspunkt for vaksinering.

Beredskapsledelsen ber om at innbyggere, over 65 år, som ikke har meldt seg for vaksinering sender SMS til 2097 (FRØYA fødselsdato, navn, ønsker vaksine).

Hold ut, hold sammen!

Vennlig hilsen beredskapsledelsen

Annonser
Annonser