Frøya nyheter

19.01.2019 °C m/s
Annonser
Sula Fyr Vinter

Ingen lys i Sula fyr til jul

Kystverket Midt-Norge trodde virkelig det skulle bli lys i Sula fyr til jul, men må komme med en kjedelig kontramelding. Det blir ikke lys før over nyttår.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Sula har vært uten sitt karakteristiske fyrlys helt siden en kvikksølvlekkasje i rotasjonsverket mørkla det i høst. Planen var å få lyset tilbake før jul, men det gikk dessverre ikke:

- Vi satset på å få tent Sula fyr før jul, men tilbakemeldingen fra det danske firmaet (Brdr. Petersen's Maskinfabrik Gilleleje AS) som skal bygge om linserotasjonen er at de ikke får gjort jobben på denne siden av nyttår, sier regiondirektør Harald Trondstad i Kystverket Midt-Norge.

- De skal snart gi oss en leveringsdato, sier han. - Må smøre seg med tålmodighet

Danskene har vært på Sula og tatt de nødvendige målene. Nå skal linserotasjonen bygges ferdig i Danmark før den blir fraktet til Sula og montert.

- Monteringsarbeidet på Sula fyr antar vi at kommer til å ta ca. én dag, sier Tronstad.

I tillegg til den praktiske prosessen så er de også inne i en dialog med fylkeskonservatoren i Sør-Trøndelag om de endringene som skal skje på fyret.

Det må til ettersom Sula fyr er vernet.

- Så folket på Sula må bare smøre seg med litt mer tålmodighet, så skal alt etter hvert bli som før, sier Tronstad. Annonser
Annonser