°C
Annonser
20210804 131121

– Ingen grunn til å bekymre seg

Koronatesting før Frøyafestivalen har ført til mange spørsmål og en del bekymring. Nå har vi tatt testen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Frøyafestivalen er i gang. Det er det mange som er glade for. For å få adgang til festivalområdene må man i tillegg til å vise frem billett, også vise grønt koronasertifikat eller negativt resultat på en test du har tatt maks 24 timer før konserten starter.

Derfor er det satt opp gratis hurtigtesting hver dag fra onsdag til lørdag denne uken. Testingen gjennomføres ved brannstasjonen på Siholmen.Ingen grunn til å stresse

Mange har vært litt forvirret og kanskje nervøse for denne testen. Undertegnede kan betrygge alle med at dette var enkelt og greit.

Møt opp ved brannstasjonen. Der er det et testtelt, hvor hurtigtestene tas i radig tempo.

Du trenger ikke å ha med deg noe annet enn en smarttelefon. Du scanner inn en QR-kode på mobilen og fyller ut et digitalt skjema med litt informasjon.

Deretter er det klart for testen. Testen tas gjennom nesen. Den er enkel og grei. Pinnen går ikke langt oppi hjernebarken, slik enkelte har snakket om. Noen sekunder i hvert nesebor, og så er det over.

Testresultatet og QR-koden får du som SMS på mobilen 20 minutter etter at testen er tatt.

Derfor kan det være lurt å møte i god tid.

QR-koden vises frem ved inngangen når du kommer på festivalen.

Hvem skal ta hurtigtest?

Det har vært mye forvirring rundt hvem som skal ta hurtigtest før festivalen. Hovedregelen er at de under 12 år slipper å ta test. Og de som har grønt koronasertifikat trenger heller ikke å ta testen.

- Om du har tatt en dose med vaksine og kan vise til grønt koronasertifikat, krever ikke Frøyafestivalen at du tar hurtigtest. Da kommer du inn, svarer festivalledelsen.

- Kommunens beredskapsledelse anbefaler deg å ta en test, for å sjekke om du kan være smittet. Men som sagt - Det er en anbefaling - ikke noe påbud. Frøyafestivalen beklager litt uklare beskjeder på dette området.

- For dere som IKKE har koronasertifikat, husk å ta hurtigtesten på Siholmen max 24 timer før konserten.

- På den måten kan alle føle seg trygge inne på festivalområdet!Annonser
Annonser