°C
Annonser
Sistranda kystbarnehage, Iglo, Vinter, Isblokker Denne gjengen bygger iglo for harde livet, men nå jobber mildværet mot dem. Fra venstre: foran Collin Stolt Viken, Arsema Efrem, Natalie Måsøval, Ivar Krogstad. Fra venstre bak: Vilja Johnsen og Tess Kresin.

- Hjelp oss å bygge ferdig igloen vår

Kan du hjelpe oss? spør ungene i Sistranda kystbarnehage. De har startet et uvanlig prosjekt i barnehagen, men har støtt på et problem. Mildværet jobber mot dem. Nå trenger de hjelp fra Frøya.nos lesere.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Det er gøy med iglo altså, men åh jeg blir så kald på henda. Jeg er ikke vant til det, det er derfor jeg liker best å ha på vottene, sier Natalie Måsøval (5).

Hun og resten av gjengen i Sistranda kystbarnehage har nemlig tatt på seg et stort prosjekt med å bygge iglo. Nå innser de at mildværet smått begynner å jobbe mot dem, og de trenger hjelp til å bli ferdige før alt er forgjeves.

- Vi bygger igloen av isblokker fra fryste melkekartonger. Nå innser vi jo at vi har tatt oss litt vann over hodet og trenger hjelp. Hvis folk har lyst til å fryse ned noen melkekartonger og levere til oss, så blir vi kjempe glad, sier barnehagelærer Vibeke Inderø.Uvanlig prosjekt

Det er ikke hvert år man kan bygge iglo på Frøya, derfor handler det om å utnytte sjansen når man har den. Ideen om iglo var det en av de ansatte i barnehagen som kom på.

- Hun hadde sett at noen andre barnehager hadde bygget iglo i mange farger og tent lys i. Siden vi nå har hatt så stabilt vintervær på Frøya den siste tiden, så måtte vi bare prøve, ler Inderø.

- Kanskje litt for sent da, for til helga kommer mildværet og tar oss. Hadde vi fått med oss ideen tidligere hadde vi selvsagt begynt for lenge siden, smiler hun.

Hele barnehagen har vært med for å bygge isblokk for isblokk, til og med foreldre har vært med for fryse melkekartonger og levere.

- Det er mange som har bidratt, vi fryser ned og bygger som bare det, men det går litt for sakte, ler Inderø.

- Vi håper derfor noen snille frøyværinger der ute kan fryse ned noen melkekartonger og levere til oss. Bare husk å skylle dem først, hvis ikke lukter det nok surt av igloen vår, smiler hun.
- Gøy med vinteren

Med vinterværet kommer også mange timer på akebrett og bygging av snømenn. Det faller i god smak hos både store og små i barnehagen.

- Jeg synes det er gøy med snø. Når vi er ute pleier vi å ake i bakken, sier Arsema.

- Men jeg blir ikke kald, det er fordi jeg har på masse klær. Det må man ha når det er snø ute, smiler hun lurt.

Vibeke forteller at de er mye ute og forsøker å utnytte vinteren så lenge den varer.

- Det er ikke hverdagskost at det er vintervær her på Frøya, så vi må kose oss med snø og aking så lenge vi kan, smiler hun.

Annonser
Annonser