Frøya nyheter

26.04.2019 °C m/s
Annonser
Nm Bronse Idar Strømme

Idar kjempet jevnt med sølv- vinneren

Frøyværingen Idar Strømme (17) imponerte stort i sitt første NM. I mønster tok han bronsemedalje og i sparring var han nær ved å slå utøveren som endte opp med sølvmedaljen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Da det var ti sekunder igjen var jeg helt sikker på at Idar skulle ta det. Plutselig snudde kampen, og motstanderen tok ett par viktige poeng på slutten, sier Jens Christian Reberg, leder og trener i Frøya og Hitra Taekwon-Do klubb.

- Men det er svært imponerende. Idar gikk helt jevnt med sølvvinneren. Dette var debuten hans. Dette var en flott start på mange gode mesterskap for frøyværingen, sier Reberg. 

Motstanderen var hardhendt

NM-debutanten Idar Strømme fra Frøya og Hitra Taekwon-Do klubb sikret seg bronse i mønster på lørdag. På søndag var han klar for å kjempe om medalje i sparring. Der møtte han en skikkelig kraftplugg i den tyngste vektklassen i junior, 75 pluss.

- Idar er veldig lang, nærmere to meter. Selv om han er tynn og atletisk bygd må han derfor konkurrere i den tyngste vektklassen. Det gjør at han møter noen skikkelig "plugger", sier Reberg.

- Motstanderen var tyngre og mer kompakt. Han fikk også tilsnakk og minuspoeng for å være litt hardhendt. Det virket imidlertid som at det tente han mer. På slutten tok han de viktige poengene, sier han. 

- Dermed endte kampen 3-2 til motstanderen. Det er så jevnt som det får blitt. Og motstanderen endte opp med å ta sølvmedaljen, sier Reberg. 

- Idar har store fordeler

Treneren er stolt over debuten til Idar, og ser for seg at han vil få mange gode mesterskap i fremtiden når han får bedre rutine og klarer å lese det psykologiske spillet bedre. 

- Vi har fått sett styrkene og svakhetene mye tydeligere denne helgen. Det vil hjelpe oss videre. Han har en overlegen fordel med høyden sin. Det er vanskelig å treffe hodet hans når det er to meter over bakken, sier Reberg. 

- I tillegg har han lange føtter og hender. Han har derfor lang rekkevidde. Det kan han bruke til sin fordel ved at motstanderne vil få vanskeligheter med å komme nært på han for å ta poeng, sier han.

- Idar er også lett og ledig i kroppen. Han er veldig mobil. De andre i hans klasse er med kompakte og mindre mobile. Det skal vi bruke, sier han.

- Disse kvalitetene skal vi videreutvikle og gjøre enda bedre. Men nå er det viktig å se på den utrolige prestasjonen han har fått til. Han tok bronse i sitt første NM. Det er utrolig gøy, sier Reberg.

Annonser
Annonser