Turen fra Guri Kunna videregående skole på Sistranda, og nordover til Lofoten har gått som planlagt med båten «Fru Inger.»

Første tur ut på fiskefeltet har de satt fire lenker à 35 garn, og tatt en fangst rundt 800 kilo.

«- Skårunger»

Mathias Espnes fra Frøya er ivrig elv.

– Dette er artig. Tur til Lofoten er det første gang jeg er med på. Vi er «skårunger», det betyr førstereisgutter, sier han med litt latter i stemmen.

– Vi har det artig med fiskingen og det er fint å se så mye båter. «Storstein» fra Åfjord er en av de vi har sett på. De er en bra blanding små og store båter å se her, forteller han.

Espnes forklarer at de 11 elevene som er på turen har hendene fulle med å forberede garn og alt annet utstyr, og at turen varer i tre uker.

Tobias, Gabriel og Remi. Foto: PRIVAT

Ut med andre båter

Elevene sover i leiligheter på ei brygge i Henningsvær når de er i land.

På dagene kan elevene også skaffe seg tur med andre båter hvis elevene er heldige, for de spør i rundt.

– Vi snakker litt med folk på andre båter. Vi kikker på båtene og utstyret, og prøver å få bli med andre båter på en dag på fiske, sier Espnes ivrig.

– Vi vil veldig gjerne bli med en annen båt for da lærer vi mer av forskjellige erfarne fiskere. De har annen kunnskap og ofte litt annet utstyr, forteller han.

Elevene antar at totalt cirka 100 båter er med på lofotfisket.

Følg elevene på TikTok

Har du lyst til å se mer fra hverdagen til elevene på naturbruk og fiske og fangst ved Guri Kunna VGS? Følg dem på TikTok under navnet MS Fru Inger.

Foto: Skjermdump