Kanskje har du plass til noen fra Australia eller Italia? De kommer nemlig til Norge nå i januar.

My Education er en dansk organisasjon med kontor her i Norge. Hvert år både sender de ut nordmenn, og tar imot elever fra hele verden. Til Norge kommer rundt femti elever, som plasseres over hele landet.

Meldal er kontaktperson for organisasjonen My Education i Trøndelag.

Ønsker flere til øyregionen

I januar kommer altså flere videregående elever, blant annet fra Australia, Sveits, Tyskland og Italia. Elisabeth håper at de kan bli frøyværinger for et halvår.

Tidligere har det ikke vært så altfor mange innom øyregionen.

– Dessverre så tror jeg ikke at vi har fått plassert noen på Frøya på flere år. Det er jo utrolig trist, for dere har jo så mye å tilby. Bare all kunnskapen om kystkulturen hos dere er jo verdifullt for studentene, sier Meldal.

I organisasjonen har de også et ønske om å spre de utenlandske elvene utover.

– Elevene selv vil ofte til mindre steder også. En helt vanlig hverdag er nok. Det vi ser på som kjedelig, er jo ofte helt nytt for dem, sier hun.

Her er Elisabeth sammen med utvekslingsstudentene som i år er plassert over hele Trøndelag. Foto: Privat

Å være vertsfamilie

Meldal har et inntrykk av at mange ikke tror at de har nok å tilby som vertsfamilie. Hun sier at det ikke trengs mer en et godt hjem.

– Alt de ønsker er å bo i en helt vanlig familie. Vertsfamilier finnes i alle mulige utgaver. Kanskje er det et eldre par som har plass etter barna flytter ut. Eller så kan det være en helt vanlig småbarnsfamilie, sier Meldal.

Hun er også vertsmor selv, på andre året.

– For min familie har det vært en berikelse og veldig positivt for hele familien. Du får en annen kultur inn i hjemmet ditt og ser seg selv litt fra utsiden. Det gir også god trening i språk. De skal jo lære norsk, men i prosessen så lærer man ofte litt selv også, sier hun.

Som vertsfamilie stiller man med kost og losji. Alt annet dekker studenten selv.

– Har du litt ekstra husrom så er det bare å ta kontakt!, sier Meldal

Man kan ta kontakt med Elisabeth via e-post: elisabeth@myeducation.no