Strømmen har gått på deler av Frøya. 1.311 kunder var uten strøm. Det meldte Tensio like før klokken 18:00.

Bare minutter senere ble tallet oppdatert til 1.140 kunder.

Det ser ut til at strømbruddet dekker områder fra Flatval og Husvika, helt ut mot Titran.

– Det har oppstått en feil det elektriske nettet som har ført til avbrudd i strømforsyningen. Akkurat nå er årsaken ukjent, opplyser Tensio.

– Vi arbeider med saken og strømmen vil normalt være tilbake innen 3 timer.

Forventet utbedret innen klokken 21:00, meldte Tensio.

Flere utfall

Det har vært flere utfall på Frøya søndag kveld. På det nord-Frøya og øyrekka var 1.705 kunder strømløse.

Mange av kundene har fått tilbake strømmen. I følge Tensios oversikt er det fremdeles en utfall ved Flatval klokken 21:00 søndag kveld.

Forberedt på utfordrende døgn

Tensio melder at de er forberedt på nytt utfordrende døgn for strømforsyningen.

- Vi har nettopp avsluttet møte med Metrologisk Institutt, og de oppdaterte prognosene bekrefter at vi må være forberedt på et nytt utfordrende døgn for strømforsyningen, sier kommunikasjonssjef i Tensio Bengt Eidem.

I tillegg til mye og sterk vind er det også meldt en del lynaktivitet og mye snø utover kvelden søndag og natt til mandag. Tensio er derfor forberedt på at de det kommende døgnet kan få strømutfall i hele forsyningsområdet i Trøndelag.

- Vi er forberedt på å rykke ut og vil sende våre mannskaper ut fortløpende der feil oppstår, forutsatt at det er fremkommelig og trygt nok, sier Eidem.

Gyda førte til 40 strømutfall

Mens ekstremværet Gyda herjet onsdag, torsdag og fredag i forrige uke klarte Tensios mannskaper stort sett å komme seg raskt frem til feilstedene, men det var noen situasjoner der de måtte trekke seg tilbake og vente på dagslys, bedre værforhold og fremkommelighet.

- Det kan bli situasjoner også det kommende døgnet der vi må avvente dagslys og bedre fremkommelighet før vi får rettet opp, sier Eidem.

Gyda førte til rundt 40 strømutfall som berørte om lag 15 000 kunder i Trøndelag. De fleste berørte fikk strømmen tilbake på under 3 timer, de som ble berørt lengst måtte klare seg uten strøm i rundt et halvt døgn.

Følg strømsituasjonen i Tensios forsyningsområde på https://tensio.no/stromstans.

Råd til publikum:

- Fest løse gjenstander - Begrens ferdsel, politiet ber folk i Trøndelag holde seg inne søndag ettermiddag og kveld. - Lad opp mobiltelefoner, pc’er og nettbrett. - Ha lommelykt og alternative oppvarmingskilder klare - Følg strømsituasjonen i Tensios forsyningsområde på https://tensio.no/stromstans - Les DSBs veileder om hvordan du kan forberede deg selv og hjemmet ditt på ekstraordinære situasjoner.