Arbeidet som gjøres er en teknisk forbedring, særlig til fordel for myke trafikanter, forklarer Ann-Magritt Glørstad i Frøya kommune.

Mer trafikksikker

- Veien blir mer trafikksikker med ny belysning som er bra for ikke minst myke trafikanter. Oppgradering skjer med vann og avløp som forsterNå kes. Vi får flyttet det fra eiendommene til folk og lagt rørene i veien. Arbeidet har sammenheng med Rådhusgata, sier hun. Arbeidet ventes ferdig mot slutten mars.

- Asfalten kommer når være tillater det. Samtidig blir det fartsdumper i Rådhusgata. Fortau er planlagt bygget i Mellomveien senere, på andre siden av veien i forhold til arbeidet som gjøres nå, forklarer Glørstad. Hun er virksomhetsleder for eiendomsforvaltning, kommunalteknikk og utbygging.

Mellomveien blir bedre, forklarer Kevin Nordbotn i KN Entreprenør, som gjør jobben. Foto: ARKIV

Mindre vått

I senere tid har flere salver sprengstoff blitt avfyrt, forklarer Kevin Nordbotn i KN Entreprenør, som utfører jobben. Når de blir ferdige kan en også vente mindre vann på veien når regnet høljer ned.

- Vi setter ned et overvannssystem som tar vannet så overflata blir mindre våt. Litt sprenging er prosjektert fordi litt fjell må vekk. Stenginga av Mellomveien påvirker enkelte trafikanter, men det virker å gå greit, sier Kevin Nordbotn.

Gravearbeidet vil fortsette til slutten av mars. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN