Pandemien gjør at tenåringene har mistet mye sosial aktivitet til nå. Hanna Grøttan, Joris Vainoras og Leah Reppe er blant de som derfor reagerer sterkt på beskjeden om at det heller ikke blir ball på skolen i kveld.

– Detter er så kjipt fordi vi har forbedret oss og planlagt storfest. Etter mye korona har vi hatt store planer om å endelig kose oss på ballet, sier Reppe og er opprørt.

Flere elever har planlagt overnatting til hverandre. De skulle endelig forberede seg sammen før de tok av på skoleballet.

Samme dag

Flere elever har for lengst kjøpt seg antrekk som ballkjoler og annet fint. Når beskjeden om at det ikke blir noe ball i kveld kommer samme dagen, reagerer også Grøttan.

– Vi burde fått beskjed om at det kanskje ikke ble ball før. Da hadde vi kanskje forberedt oss på det litt bedre, sier Grøttan.

Forstår hvorfor

Elevene forstår tross alt at situasjonen med smitte gjør at ballet ikke kan holdes i kveld, men det fortsatt kjedelig at de igjen skal miste ettertraktede aktiviteter de har gledet seg mye til.

– Vi er åttendeklassinger og noen av oss har gledet seg i flere år til å gå på skoleball, sier Reppe.

Måtte stoppes

Rektor Margit Kristiansen Myrseth tok den endelige beslutningen om at ballet ikke kan holdes i kveld.

Ballet kan ikke arrangeres i kveld, fastslår rektor Margit Kristiansen Myrseth ved Frøya ungdomsskole i tolvte time. Foto: ARKIV

– Avgjørelsen er basert på at smitten øker på Frøya det siste døgnet. Vi har flere som sitter i karantene som nærkontakter. De har ikke muligheter til å delta. Vi har vurdert ulike muligheter for gjennomføring av ballet og det er jeg som rektor som tok den endelige beslutningen, sier Myrseth.

– Flere har meldt tilbake om bekymringer fordi ungdommene gang på gang har ventet å oppleve ting, men så har pandemien ødelagt. Sånn har det vært i lang tid. Å avlyse er ikke noe jeg ønsker å gjøre, men avgjørelsen er basert på flere faktorer. Vi vet dette er en belastning for elevene, sier rektoren.

– Det er en helhetsvurdering som ligger bak. Smitten er ikke bare ved skolen men i samfunnet som sådan. Vi balanserer allerede på grensen fordi flere har havnet i karantene grunnet smitten som øker. Det er mange faktorer som liger utenfor skolen, vi må tenke på samfunnet som helhet, sier hun.

En utsettelse av kveldens ball er bedre enn hva som kunne skjedd med et større utbrudd av smitte.

– Vi vet flere vil bli smittet på Frøya i dagene som kommer. Derfor må ball utsettes. Det blir ball siden, lover rektoren til elevene og lokalavisa Frøya.no.