– Vi tyvåpner men med begrenset åpningstid i starten. Fram til åpningen i morgen, torsdag blir det travelt for å få ferdig alt, sier gartneriets Jan Henrik Askim.

– Føles deilig

– Rom ble ikke bygget på en dag og vi har jobbet veldig mye. Det føles deilig å få til alt her i gartneriet for dette har vi ønsket oss lenge, sier han.

– Når vi har gått her hver dag ser vi ikke så tydelig at alt vokser. Jeg var borte noen dager og da jeg kom tilbake, da så jeg virkelig hvor mye det vokser her, sier Askim med stor glede.

Mye spirer

– Vi har pottet om 16.500 planter i påska. I tillegg har vi sådd rundt 30.000 egne grønsaker, urter og blomster. En populær salat kan stå i en skål og vokse i vinduet på kjøkkenet, mens man tar av den til middagen, sier han.

Makker i gartneriet, Eirin Greve, forklarer at de skal bruke området utenfor til sommerblomster, frukttrær og stauder.

– Jeg føler å ha landet her. Vi har kontroll på produksjon og innkjøpene som skal være klare til tyvåpningen. Dette blir jo som et hagesenter med de vanligste blomstene. Den ordentlige åpningen skjer samme helg som Tour de Frøya, siste helg i mai, forteller Greve og gleder seg.

foto
Jan Henrik Askim og Eirin Greve lander i nytt gartneri som tyvåpner denne uka, på Sistranda. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN