- Årets sjømat foredlet 2021 er Gravet laks fra Garnviks røkeri. Gratulerer!

Det melder «Det norske måltid» torsdag kveld. Med dobbel nominasjon i finalen, stakk Garnviks røkeri av med det gjeve gullet.

Dermed kunne Vidar og Heidi Garnvik, og resten av gjengen i frøyabedriften slippe jubelen løs. De har nådd drømmen om å gå helt til topps i den prestisjefulle nasjonale konkurransen.

– Ønsker oss mer

Garnviks røkeri har vært i delfinalen tre ganger og i finalen to ganger. Sist gang i 2020. Drømmen var imidlertid å gå helt til topps.

Endelig sikret frøyværingene seg gullet.

– Årets vinner har en nydelig farge og dufter friskt av sjø. Dommerne smaker fine kryddertoner og hint av sitrus. Dette er et innbydende stykke sjømat som vi ønsker oss mer av i butikkene, sier juryen i sin begrunnelse.

Finalistene i Årets sjømat foredlet var:

- Gravet Laks – Garnviks Røkeri, Trøndelag

- Røkt Ørret – Garnviks Røkeri, Trøndelag

- Tradisjonell einerrøykt svanøylaks – Svanøy Røykeri, Vestland