Etter to år med pandemi er brannvesenet på Frøya svært glade for at de igjen kan invitere små og store til «Åpen brannstasjon».

Førstkommende lørdag, 24.september, inviterer de til åpen dag fra klokken 11:00.

– Mange har nå ventet lenge på å kunne besøke brannstasjonen og vi er veldig glade for å åpne dørene, og våre brannkonstabler er veldig klare til å ta imot alle som vil lære litt om brannvern og se hvordan vi har det på brannstasjonen, sier Johan Pettersen, i Frøya brann & redning.

Får sitte på i brannbil

Tidspunktet er ikke tilfeldig. Høsten markerer inngangen til en tid på året da antall boligbranner vanligvis øker, blant annet som følge av økt strømforbruk og mer bruk av levende lys.

– «På Åpen» brannstasjon får store og små lære om brannsikkerhet. Det blir konkurranser, slokkedemo, og mulighet til å sitte i en brannbil. Vi stiller som alltid med noe godt å bite i, sier Pettersen.

– Vi håper mange tar turen, og er klare for storinnrykk, sier han.

– Øv for å være forberedt

«Åpen brannstasjon» arrangeres i uke 38, som en del av den nasjonale Brannvernuka i regi av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og forsikringsselskapet If.

Skoler og barnehager har krav på å gjennomføre brannøvelser. Hjemme har man ikke det samme kravet, derfor må man ta ansvar for dette selv.

Årlige øvelser hjemme der man bor vil bidra til at alle i større grad vet hva de skal gjøre om ulykken først er ute.

– Vi oppfordrer alle til å bruke Brannvernuka til å ha en brannøvelse hjemme. Det trenger ikke være så komplisert. Avtal møteplass og hvem som gjør hva i tilfelle brann. All erfaring viser at de som har øvd og er forberedt på dramatiske hendelser, takler dem best, sier Pettersen.