Folk på Frøya mosjonerer stadig på flere arenaer. Frøyatrimmen har beredt om seg og nå kommer en bok som omhandler fine tur-muligheter som kan være godt nytt for flere.

Boka " 39 kystnære turer" beskriver ruter med kart og bilder. Her har gående, padlende og syklende turfolk gode valg.

Skattkiste

Turmulighetene presenteres godt og er en skattkiste, forklarer redaktør for boka, Asgeir Våg .

– Vi føler å ha funnet en liten skattkiste fra et område som kanskje mange ikke kjenner så godt. Særlig for de som kommer nye til Frøya. Vi mener å få fram flere fine turmuligheter. For eksempel har kysten tidlig vår og blir farbar mens det fortsatt er mye snø inne i landet, sier han til lokalavisa Frøya.no.

– I boka finnes også beskrevet en fin fottur på Svalbalen på vestsiden av øya. Der får man virkelig oppleve å være helt ute i havgapet med storhavet rett inn. Der kan man lett gå hele året og oppleve kystens natur i all slags vær. Frøya turlag har merket turen og satt opp røde kasser der turbøker er lagt ut, sier han.

Høyeste topp

Besselvassheia er Frøyas høyest topp på 76 meter over havet med en fantastisk utsikt, blir vi fortalt.

– Boka beskriver turen til toppen. Også Frøya på langs er beskrevet som en leseverdig formidling av turopplevelsen under veis. Sykkelkonkurransen Tour de Frøya er kjent for de som vil konkurrere på sykkel. Vi beskriver samme trasse som touren men for tur-syklister i stedet for sykkelryttere, forteller Våg.

Gunhild Riiber på Frøya har levert bidrag til boka som alle medlemmer i turistforeninga allerede har fått tilsendt.

- Særlig er jeg glad i å vise fram områder der det er veldig fint å padle. Jeg er så heldig å bo på Dyrøya som er midt i et av mange eldorado for padling. Derfra er det mange gode muligheter for ulike turer, sånn som beskrevet i boka, sier Riiber.

Folk er velkommen til å sette ut fra Strømsholmen marina, blir vi forklart.

– Det er jo flott å vise fram deler av turområdene her på Frøya i ny bok. Boka viser kystnære turer flere steder enn på Frøya. Jeg tror trenden med at folk har lyst til å oppleve noe når de har fritid er stadig voksende. Boka er et fint bidrag til å vise hvilke muligheter vi har til mange aktiviteter, forteller Riiber.