Det varsler Frøya kommune. Før sommeren vedtok politikerne at alle elever på førstetrinn skal få 12 timer gratis SFO per uke fra skolestart 2022/2023.

Kommunen har sendt ut et informasjonsskriv om ordningen til alle foresatte som har skolestartere i barnehagene på Frøya.

Kan kjøpe full plass - hvis det er behov for mer

Gratis «kjernetid» betyr at elever på 1. trinn kan være på SFO i tolv timer i uken uten å måtte betale noe.

Den enkelte kan ikke velge selv når timene skal disponeres, men de vil bli trukket fra ukentlig.

– Førstetrinnselever som har deltidsplass som er inntil tolv timer i uken vil få denne gratis, og det vil bli trukket fra tolv timer for de i førstetrinn som har plass som er utover dette, opplyser Margit Kristiansen Myrseth, på vegne av kommualsjef oppvekst og kultur.

– Ordningen krever ikke at det søkes spesielt om dette, det vil automatisk bli trukket fra på faktura, opplyser Kristiansen Myrseth.

– Alle vil få mulighet til å kjøpe full plass i SFO, dersom foresatte har behov for at eleven er mer enn 12 timer på SFO.

Det blir ikke endring i kostpenger. Kostpenger beregnes ut fra selvkostprinsippet, og vil derfor beregnes ut fra barnets tilstedeværelse på SFO.

Ny påmelding

Nå åpner Frøya kommune for ny påmelding for elever på førstetrinn.

– Dere som allerede har meldt behov og fått innvilget heltidsplass, trenger ikke å sende inn på nytt, forklarer Kristiansen Myrseth.

– Dere som ønsker å endre på de timer dere har per i dag, må enten sende inn søknad på «ny plass» med de timene og tidspunktene de ønsker, eller sende inn en søknad på «endring» med de timene dere ønsker, sier hun.

Det er også mulig å søke, selv om man ikke før har søkt om plass til sin førsteklassing. Frist for påmelding er 15.juli.