Vetlefjord må også regnes med inn i gratistilbudet, sammen med Frøyaferja. Det er fylkespolitikerne enige om.

Nå skal de gjøre det som trengs, for å få regjeringen til å inkludere hurtigbåten i ordningen med reduserte priser.

«Fylkestinget ber rådmannen gå i dialog med regjeringen, for å sikre at kjøretøytakstene på MS Vetlefjord får samme reduksjon som øvrige samband i fylket.»

Det var vedtaket et enstemmig Hovedutvalg for transport valgte å stemme for på torsdag.

– Viktig at det gjelder for alle

Forslaget kom fra Trøndelag Høyres Pål Sæther Eiden.

– Jeg er glad for at et samlet hovedutvalg ser utfordringene knyttet til MS Veltefjord og billettprisene på fartøyet. Jeg regner med at et samlet fylkesting vil stå bak et krav om harmoniserte takster, sier Pål Sæther Eiden, gruppeleder i Trøndelag Høyre.

– For Høyre er det viktig at tiltaket med nedgang i billettpriser gjelder alle de som bruker fartøyene. Vi kan ikke betale mer om det går raskt, sier Sæther Eiden.

Spekulasjoner rundt gratisordning

I Hurdalsplattformen til regjeringen loves det halv pris på ferjebilletter, og gratis ferje på strekninger med under 100.000 passasjerer årlig.

Det loves også gratis ferge for øyer uten veiforbindelse til fastlandet. Det samme løftet gis ikke om hurtigbåtsambandene - selv ikke de bilførende.

Dette har skapt mye spekulasjoner.

Hovedutvalgsleder Hallgeir Grøntvedt (Sp) har vært trygg på at det blir gratis å reise mellom Dyrøya og Øyrekka, uansett om du reiser med MS Vetlefjord eller MF Frøyaferja.

– Gjør meg varm om hjertet

Stortingsrepresentant for Høyre, Mari Holm Lønseth, har imidlertid ikke fått slike betryggelser fra Stortinget. Hun har derfor fortsatt å stille spørsmål om ordningen.

– Mari har fortsatt å stille spørsmål til statsråden. Det gjør meg varm om hjertet å høre at det kjempes for Vetlefjord, Frøya og øyrekka i spørretimen, sier frøyaordfører Kristin Strømskag (H).

Statsråden sendte ballen tilbake til fylkeskommunen, gjennom å si at det handler om fylkets klassifisering av Vetlefjord som hurtigbåt - ikke ferge.

– Vesentlig at vi unngår skeivfordeling

Nå har fylkeskommunen svart med å si at de skal sikre at Vetlefjord får den samme reduksjon i pris, som Frøyaferja.

– Dette er kjempebra. Nå følger vi opp saken gjennom kommunepolitikere, fylkespolitikere og stortingspolitikere. Vi er koordinert på alle nivå, sier Strømskag.

– Dette er svært gode nyheter!

– Det er vesentlig at vi ikke får skeivfordeling mellom øyene i øyrekka. Det gjelder også gods og godshåndtering. Det vil være konkurransevridende, om det ikke blir lik pris for alle, mener frøyaordføreren.