Større lastebiler gjorde at gjørme og hull stadig ble dypere nå i ettermiddag.

Periodevis kø med mulighet til å passere gjørmehullene bare på en smal side av veien, føre til noe forsinkelser. Veien har blitt vesentlig mer ødelagt i løpet av ettermiddagen.

– Føles usikkert

Knut Tore Børø kom med rutebussen han kjører og måtte ut for å se på hullene i veien.

– Dette er ikke bra. Lastebilene er høyere enn bussen så de kommer lettere forbi de dype sporene. Bussen jeg kjører er lavere, så dette føles usikkert og ser ikke bra ut, sier han til Frøya.no.

Etter å ha rådført seg med en person fra Mesta på stedet, kjørte Børø og kom seg forbi med bussen med passasjerene.

Bussjåfør Knut Tore Børø måtte ut av bussen for å vurdere steiner og hull i veien på Dolmøya. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Etter det Frøya.no erfarer skal en lastebil med sand være på vei til stedet på Dolmøya.

Lastebilen skal være utstyrt med et skjær som kan brukes til å utbedre veien ved å skarpe den. Det er uklart når en eventuell utbedring kan finne sted.

Mesta var på stedet der omkjøringsveien var ødelagt i ettermiddag. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Ringte flere ganger

Jeanette Bårdseng skulle kjøre omkjøringsveien til Hitra tidligere i dag, da brua var stengt.

Hun så hva som var i ferd med å skje med veien og prøvde å varsle veimyndighetene.

På tur hjem til Frøya oppdaget hun at veien hadde blitt enda dårligere rundt klokken 13.

Jeanette Bårdseng skulle kjøre omkjøringsveien hjem til Frøya, og kom nesten ikke forbi gjørmehullene i veien. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

– Jeg har prøvd å ringe Statens vegvesen på deres varslingstelefon men fikk til slutt svar av noen som satt i Oslo. De sa det ikke er lett å komme igjennom grunnet ekstremværet «oppe hos dere». Jeg skulle bli satt over til Trondheim men måtte bare legge på etter et kvarter venting på telefonen, sier Bårdseng.

– Flere store steinene har kommet opp og ikke alle bilene vil komme forbi. Dette er jo fastlandsforbindelsen, den eneste veien vi kommer oss fram og tilbake til Frøya på så lenge Dolmsundbrua er stengt, sier hun.