Folk fra hele landet ringer og vil vite om det virkelig er de som vil ha personopplysningene deres.

– Bare den siste timen har syv ulike personer ringt oss opp. Alle sier at svindlere som utgir seg for å være oss har tatt kontakt, sier Helene Glømmen Skuland.

Skuland er politikontakt for både Frøya og Hitra kommuner. Hun forteller at svindlere skal ha endret nummeret som kommer opp når de ringer. Nummeret som vises på skjermen er manipulert til lokalpolitiet sitt.

– På østlandsdialekt skal de ha introdusert seg som politifolk. De sier at de ønsker å informere den oppringte om at noen har tatt opp er lån i deres navn. Videre settes den oppringte over til en fiktiv «svindelavdeling» i banken. Her forsøkes det å lure ut personopplysninger og bankdetaljer, sier politikontakten.

Jobber med en løsning

Politiet har stått ovenfor lignende «svindelbølger» før. Så langt skal det ikke være rapportert om noen som faktisk har blitt svindlet denne gangen.

– Men svindlerne de sitter akkurat nå aktivt og prøver, sier Skuland. Hun råder derfor alle om å være obs på problemet.

– Dersom du er usikker på om det faktisk er politiet som ringer, bør man legge på og ringe opp operasjonssentralen. Da kan man bli satt over og få verifisert hvem det er som faktisk ringer. Det er også viktig å aldri gi ut bankopplysninger over telefonen. Verken banken eller politiet vil spørre deg om det, sier hun

Nå jobber politiet på Frøya og Hitra aktivt med å hindre svindlerne.

– Dette er en vanskelig sak. Svindlerne i denne saken er tydelig proffe og veldig troverdige. Det er vanskelig å finne ut hvem de er, men vi jobber nå med å sette i gang tiltak som hindrer de fra å utgi seg for å ringe fra vårt nummer, sier politiets Skuland.