Jan Ivar Brevik er distriktssjef for Vinmonopolet og forklarer at polet blir større etter flyttingen.

Behov for plass

– Den nye butikken blir av samme kategori nummer to som nå. Det blir en ny butikk men med samme beholdning varer som i den gamle. Åpningstider blir som før. Polet flytter fordi vi har behov for et større lokale, sier han.

- Vi har hatt en utfordring med plassen siden etableringen i Stjernesenteret i 2007. Siden da har butikken vokst fra 65.000 solgte liter, til 100.000 liter. Alt før korona hadde vi behov for større lokaler, sier Brevik.

Flytter til Kysthaven

Han forklarer at de med forbehold om å få på plass noen formalia, åpner 1. juni i år.

– Vinmonopolets plan er å åpne 1. juni i Kysthaven, som også er datoen vi skal være ute av eksisterende lokaler. Vi får ellers samme antall ansatte, men med større plass. Vi har 130 kvadratmeter nå og får 40 kvadrat ekstra i Kysthaven, sier Brevik.

«Større arena»

Nabo til polet som flytter er butikken Sport 1, som skal ta over plassen. Lene Reppe Vatn mener det blir stas med større butikk.

Vinmonopolet på Frøya trenger større plass og flytter. Foto: ARKIV

– Butikken blir betydelig større, omtrent med en tredel. Vi vil få bygget om snart og vil være ferdig i juni, sier hun. Geir Anders Johansen ser fram til å få større verksted i butikken.

– Større plass gjør at vi skal ha større verksted. Kjeden skal hjelpe til med ombyggingen så butikk og verksted blir enda bedre enn nå.