Skuffelse, fortvilelse og redsel er ord som beskriver følelsen Solveig Gaasø og resten av dyrøyværingene sitter igjen med, etter at Trøndelag fylkeskommune igjen har varslet utsettelser for oppgraderingen av Kvernøystrømmen bru.

Nå nekter de å sitte stille i båten.

– Vi krever strakstiltak, sier Solveig Gaasø, leder i Dyrøy grendalag.

– Det må på plass et nytt rekkverk - umiddelbart. Hvis en bil kjører inn i det nå, havner de rett i strømmen, sier Gaasø.

Her finner du underskriftskampanjen

Sikre trafikksikker vei

Nå har Dyrøy grendalag, Skjønhals kretslag, Øyrådet, SU Dyrøy Oppvekstsenter har gått sammen om en underskriftskampanje. Målet er å sikre en trafikksikkervei fra Hellesvikan til Dyrøy fergekai.

– Vi krever oppgradering av fylkesveien fra Hellesvikan til Dyrøy fergeleie, sier Gaasø.

– Vi krever også strakstiltak på Kvennøystrømmen bru innen påsken 2022. Strakstiltakene skal være midlertidig, i påvente av permanentet tiltak - som allerede burde vært på plass, sier hun.

– Helt meningsløst

Gaasø er fortvilet over at fylkeskommunen igjen har varslet forsinkelser for rehabiliteringen av trebroen. Denne gangen på grunn av at konsulenten har prosjektert en løsning som ikke er mulig å bygge.

– Det er helt meningsløst. Folk må gjøre jobben sin. Det er ikke til å forstå, sier Gaasø.

– Vi vet at vi bor i utkanten, men dette er en mye trafikkert vei. Det er et aktivt næringsliv her og en stor utfartsvei. Nå er det på tide at fylket tar ansvar for å sikre det som er viktigst; menneskeliv, sier hun.

– Oppgraderingen av brua er utsatt. Det samme er oppgraderingen av fergeleiet. Samtidig er veien oppløst. Vi kan ikke ha det sånn, sier Gaasø.

Stort engasjement

Derfor startet de en underskriftskampanje torsdag kveld. Den har allerede fått nær 300 underskrifter.

– Det er bra med engasjement rundt saken. Vi er mange som har fått nok, sier Gaasø.

– Vi håper så mange som mulig skriver under. Vi ønsker oss stor oppslutning. Vi kommer også til å arrangere en fotaksjon ved brua i begynnelsen av mars, opplyser hun.

– Vi har et godt samarbeid med Frøya kommune. Sammen jobber vi for å skape endring. Fylket må høre oss!