– Nå graver vi ned drenering og utbedrer, så det blir flere parkeringsplasser, sier Jonas Sundli i KN entreprenør.

Han og makker Erik Hoset ledes av Espen Hassel, som forklarer videre.

– Maksimerer plassen

– Vi utbedrer og maksimerer antall plasser for parkeringen på det som har blitt kalt «Revfarmen», sier Hassel.

– Hele området kan snart anvendes bedre. Mer parkering blir en fin avlastning for nærområdet på Dyrøya, der biler har parkert over alt. Vi tror dette blir mer funksjonelt. Vi lager omtrent 150 kvadratmeter større plass, så det hjelper litt, sier Hassel.

Revfarmen er denne plassen kalt, og blir ferdig med plass til mer parkering før påska i år. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Revfarmen har fungert som avlastende parkeringsplass i høysesongen når plassen på fergeleiet har blitt for liten.

Nå skal den få enda bedre kapasitet.

Til påske

Det er det Frøya kommune som sørger for.

Virksomhetsleder Ann-Magritt Glørstad i Frøya kommune er glad for større parkeringsplass. Den vil kunne brukes allerede til påska i år.

– Vi er glade for denne utvidelsen. Plassen skal være gravd ferdig til 8. april, og ferdig asfaltert senest midt i mai. Vi får se hvordan plassen deles inn og merkes. Det merkes av noen plasser spesielt til bobiler og tilhengere, samt vanlige biler, sier hun.

Kjørbar avstand mellom parkeringsplassen og fergeleiet er temmelig kort.

Den korteste veien mellom parkeringsplassen og fergeleiet går til fots gjennom et boligområde. Denne veien skal skiltes bedre, opplyser Glørstad.

Ni minutter å gå fra parkering til fergekai på Dyrøya, ifølge kartet til Google. Foto: GOOGLE

– Gjennomkjøring er forbudt fordi dette er en gangvei, der kun kjøring til eiendommene er tillat. Det er derfor kun gangvei for de som parkerer her, forklarer hun.

Glørstad forteller videre at kommunen er glad for avtalen de har inngått med grunneierne, om å få leie plass til parkeringen.

– Kommunen har måttet ta ansvaret å få utvidet denne parkeringen grunnet kaoset som har vært i flere år. Jeg kan ikke svare på hvorfor dette har tatt så lang tid, det må fylkeskommunen svare på, sier hun og beklager.

– Vi i kommunen har gjort det som står i vår makt.

Kanskje enige om grunn

Gunleik Hoffmann er prosjektleder i Trøndelag fylkeskommune. Han gir Frøya.no status i saken om oppgradering av fergeleiet på Dyrøya.

Per nå står saken på stedet hvil, på grunn av uenigheter mellom fylket og grunneiere i området.

Fylket truet med ekspropriasjon av eiendommene som skulle til for å bygge en bedre parkering på fergekaia, men er nå i god dialog med grunneierne.

– Jeg tror vi blir enige om om å ta over eiendommene i løpet av en måned. Forhandlingene pågår fortsatt og jeg håper vi får løst dette uten ekspropriasjon.

Dermed kan byggingen av nytt fergeleie starte tidligst til høsten 2022.

– Hvorfor tar dette så lang tid?

– Politiske vedtak, bevilgninger av penger, administrasjon har gjort at dette tar lang tid. Fylkeskommunen har prioriteringslister som følges, avslutter Hoffmann.