Bewi leverer emballasje og isolasjonsløsninger til blant andre laksenæringa. Det baltiske selskapet de vil kjøpe driver anlegg for produksjon av isolasjonsløsninger og har hatt lønnsom vekst de siste årene.

Har solid marginer

Det baltiske selskapet har et netto salg i området EUR 25 til 30 millioner, med solide marginer i området 10 til 15 prosent, ifølge en pressemelding fra Bewi.

– Gjennom dette oppkjøpet utvider vi vårt geografiske fotavtrykk til Baltikum. Det er en region vi synes er veldig interessant både når det gjelder salgsvekst, og for å etablere en plattform for sirkulære aktiviteter, sier Christian Bekken, administrerende direktør i Bewi.

Betinget kjøp

Oppkjøpet er betinget av en signert salgs- og kjøpsavtale, samt vanlige betingelser, og det forventes lukking av en avtale i andre kvartal av 2022. Vederlaget vil bli gjort opp 50 prosent kontant og 50 prosent gjennom å utstede vederlagsandeler i Bewi.

– Vi forventer fortsatt vekst i etterspørselen etter isolasjonsløsninger på tvers av de markedene vi opererer i, drevet av gunstige reguleringer som krever økt energieffektivitet, samt vekst i boligbygging og renovering, sier Bekken.

Bewi leverer blant annet emballasje til oppdrett av fisk. Foto: BEWI