Øydna er sogneprest på Frøya og ønsker seg en alternativ julemarkering. Årsaken er at alt av julegudstjenester må avlyses i år.

– Det blir ingen gudstjeneste på julaften eller på første juledag, og sykehjemmet avlyste selv sin julegudstjeneste. Dette skjer med tungt hjerte, men regler og hensyn til vern mot korona-smitte må gå foran, sier han.

Deilig er jorden

Sognepresten kommer i stedet med en original oppfordring.

– Vi ønsker å gi folk en oppfordring Menighetsrådet fant på. Vi oppfordrer folk til å gå ut på trappa og synge salmen «Deilig er jorden» på julaften klokka 17. Folk må gjerne filme og poste video av synginga på Frøya menighet sin side på Facebook. Folk kan også legge inn en kommentar. Dette er fint å gjøre fordi alle som blir med får en alternativ måte å markere jul på, sier han spent på å se oppslutningen.

– Noen vil kanskje bare nynne hvis de glemme litt av teksten. Det har ikke noe å si. Dette kan bli fint, rørende eller artig. Vi tror mange får seg en god opplevelse. Noen får seg vel en god latter og skaper god stemning, sier Øydna.

Åpen kirke - Eneste alternativ er at vi har «åpen kirke» i Sletta kirke mandag 3. juledag. En helhetsvurdering ligger bak at vi må gjøre det sånn, og dette har ikke vært en lett avgjørelse. Vi kommer tilbake sterkt, sier sognepresten og ser framover.

Menighetens julefest er utsatt fra 9. januar til 30 januar.