Meningen var å holde fakkelaksjonen før jul, men på grunn av værforholdene ble selve fakkeltenningen utsatt. Det ble derfor gjort torsdag kveld.

Fakler blir tent på åkeren mellom Blått kompetansesenter og Ekstra på Sistranda.

– Det handler om å vise at du bryr deg, sier Marie Antonsen.

– Alle skal kjenne på at de ikke er alene. Noen bryr seg om deg. Det koster så lite å gi alle den gleden, sier hun.

Hjertet er symbolet på aksjonen

Det er bakgrunnen for hjertefakkel-aksjonen som ble arrangert på Frøya klokken 19:00 torsdag kveld.

– Vi skal tenne på et hjerte av fakler og dele det i sosiale medier. Det skal være et symbol på aksjonen, forklarte Inger-Lise Espnes.

Dette er et arrangement som er i ånden til Hans-Magnus Kvalvær, sønnen til Inger-Lise, som tok sitt eget liv våren 2021.

– Jeg får aldri tilbake Hansi, men han er med meg i hjertet mitt. Og jeg vil gjøre det jeg kan for å videreføre det han var mest opptatt av; å ta vare på vennene hans, sa Inger-Lise.

Ville samle alle

De så for seg å samle unge frøyværinger til en førjulsstund ute rundt et bål, med fakler og god stemning.

Men Covid-19 la begrensninger på arrangementet. Derfor ble det en hjertefakkel-aksjon med et budskap om å sende melding til noen du ikke har snakket med på en stund.

– Hadde vi ikke hatt Covid-19 og restriksjoner, hadde vi blitt utfordret på å snakke med folk vi ikke kjenner så godt, eller ikke prater med til vanlig, på arrangementet, sa Ulrikke Wågø.

Send ei melding

Torsdag kveld fikk alle en ny sjanse til å bli med på aksjonen, når de fikk tent faklene som en påminner om å bry seg litt ekstra om alle rundt seg.

– Send ei melding til noen du ikke har snakket med på ei stund. Send en snap eller en melding på Instagram, oppfordret Marie.

– Dette er et forsøk på å sette i gang det som er snakket mye om; si hei, smil, vis at du bryr deg. Ingen skal føle at de er alene på Frøya!

– Bli med på verdens enkleste dugnad, oppfordret Ulrikke.

foto
Foto: Marie Antonsen