Lina Johansen er blant de stadig flere som engasjerer seg for å hjelpe mennesker på flukt fra krigen i Ukraina.

– Vi må støtte flyktningene. Noen må gjøre jobben med innsamlingen. I begynnelsen var noen folk kanskje litt skeptiske. Vi fikk flere meldinger med spørsmål om hvor ting skulle leveres, sier hun engasjert.

– Enkeltpersoner, butikker og Frøya IL har nå levert mye. Klær, sokker og turmat. Alle vil være med. Dette er kjempebra, vi blir virkelig oppmuntret til å fortsette, for det går an å hjelpe flyktningene med denne innsamlingen, sier Johansen.

Innsamlingen fortsetter

– Jeg tror dette forsetter. Vi vil absolutt fortsette å samle inn. Innsamlingen vil vare mer enn noen dager denne uken. Det kan være at flere melder seg til å samle inn mer, forteller hun.

Lina Johansen har overfor Frøya.no sine lesere forklart at Russlands invasjon i Ukraina er et sårbart tema.

- Jeg kommer fra Litauen og har levd med at Sovjet ville okkupere Litauen. Vi kjenner til frykten.

Derfor varmer det også ekstra at svigerfar, Bjørnar Johansen har bidratt så mye med innsamlingen. At Salmar stiller med lastebil til transport er også bra, etter at de mandag gikk ut i Frøya.no med innsamlingsaksjonen.

Klar til sending: Mia og mor Lina Johansen pakker klær innsamlet på Frøya. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Responsen har vært enorm. Derfor utvidet også aksjonen alt i startfasen.

– Viktig å hjelpe

Innsamlingen på Frøya er koordinert med Marcin Szpryngiels sin innsamling på Hitra. Sammen fikk de altså av gårde første bil fra Frøya på tirsdag. Dette lastes om og kjøres til de ukrainske menneskene som har flyktet til Polen.

– Responsen på innsamlingen vår er helt enorm, veldig stor respons. Det er bra at folk bryr seg om det som skjer i Ukraina, og med flyktningene i Polen og andre naboland. Hjelpa vi alle får gitt er faktisk viktig, sier han til lokalavisa Frøya.no.

I garasjen der Lina Johansen og ektemannen har lagret esker fra innsamlingen, har også datteren Mia Johansen(10) hun fått hjelpe til.

– Jeg har hjulpet med sortering av klær og pakking. Jeg synes det er bra å hjelpe til med innsamlingen, sier hun.