Her på Frøya er det godt og trygt med mange kjentfolk, men hun trenger å «integrere» seg i samfunnet igjen, som hun uttrykker det.

- Jeg har tatt turen ut i åtte år, og kommer tilbake med erfaringer jeg gleder meg til å nyttegjøre meg av i ny jobb, sier hun.

Ervik har vært borte i åtte år for å studere i Trondheim. Der lærte hun økonomi og administrasjon på BI.

- Så jobbet jeg hos «Kos bar» i Carl Johansgate i Oslo, sier hun.

Hadde behov

- Jeg flyttet fra Oslo og tilbake til Frøya. Ah, endelig er jeg hjem. Det har vært i tankene lenge å flytte hjem. Her har jeg familie og venner så det å være hjemme og nærmere dem er bra, sier hun som er 28 år gammel nå.

- Jeg har trengt å være ute å se litt av verden og møte nye folk. Man kan lære mye av å reise ut og omgi seg med folk som har opplevd andre ting enn en selv. Jeg har vært her på Frøya en del det siste halve året før jeg flyttet hjem til jul, sier Ervik.

- Nå har jeg hatt en ordentlig hverdag i en uke her på jobben. Tidligere har jeg sittet mye på hjemmekontor, sier hun som kommer fra jobb som markedsansvarlig i et selskap som driver med IT-sikkerhet.

Jobb og hverdag

- Arbeidserfaringa jeg har er viktig for meg. Den er fin å ha med seg tilbake. Erfaringa mi kan forhåpentligvis tilføre noe verdi i hverdagen og i ny-jobben her på Hotell Frøya, forteller hun engasjert.

- Å bygge nye relasjoner er artig. Vi har så mye å tilby i øyrekka. Å la besøkende bli kjent med noe av alt dette er fint. Her har vi mye de besøkende vil huske på, sier hun.

foto
Lurt å omgi seg litt med folk som har andre erfaringer enn seg selv, beretter Aina Ervik. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

- Å bli en del av miljøet på Frøya og ta opp mer kontakt med kjentfolk frister. Her er det så mange fine folk, beretter Ervik.

Mer salg

Hun har fått seg jobb som salg og markedsansvarlig for hotellene på Frøya og Hitra.

- Her må jeg danne relasjoner med bedrifter og gjester. Jeg jobber for å få tak i bedrifter som skal gjeste hotellene på teambuilding, eller vanlig ferierende. Klart, det kan fortsatt være utfordrende med korona, forteller hun.

Ervik tror alle savner den uformelle praten over en kaffekopp i møter og på konferanser, i stedet for å «møtes» via nettmøter.

- Jeg håper myndighetene åpner litt på restriksjonene, sier hun og ser framover. Myndighetenes nye pandemi-pålegg kommer fredag.

Ervik lar oss vite at hun jobbet på hotellet også da hun vokste opp på Frøya.

- Det var i en helt annen rolle, jeg startet i oppvasken, sier hun og ser framover.