Det er bare ei uke igjen til det braker løs for den nye serien fra Mausund. Fra 3. oktober kan du følge det nye e-fotballaget til Mausund i serien «Long Shot» på Dagbladet TV.

Laget får hjelp av landslagssjef Ståle Solbakken, eFotballandslagets kaptein Arkan Resul og gaming- og fotballentusiast Amalie Snøløs.

De gjør sitt ytterste for å bringe fotballen tilbake til øya. Det gjør de gjennom Telenors 5G. Dermed blir det digitale fotballoppgjør mot erkerival Frøya. Dette blir legendarisk.

«Long Shot» er en serie om å skape nye muligheter, om kjærligheten til fotball og eFotball, lokalsamfunnet, samhold og hva et team kan få til. Et «Long Shot» ja, men alt er mulig.

Slik beskriver serieskaperne E-sport-serien. To av hovedpersonene er Jørgen Hilmarsen som jobber på Mausund feltstasjon, og Øystein Watz Halse, lærer ved Mausund oppvekstsenter.

De to utgjør Mausunds e-fotballag.

– En opplevelse å ta med seg resten av livet, beskriver Jørgen Hilmarsen, til Frøya.no.

– Herlig serie

TV-serien er redaksjonelt forankret hos Dagbladet TV, men er også et samarbeid mellom Telenor, NFF og eFotball-landslaget.

Og hovedhandlingen foregår på Mausund.

Amalie Snøløs, som er programleder og med på rekrutteringen av laget, sier hun gleder seg til serien skal lanseres.

Amalie Snøløs er programleder for serien som skal følge e-fotballaget på Mausund. Foto: Anders Martinsen

– Det har vært litt av et prosjekt. Men det har blitt en herlig serie, med fantastiske mennesker. Hele øysamfunnet har vært engasjerte, så det er tydelig at dette er noe som betyr mye for menneskene der. Ikke noe er bedre enn å kunne bidra til å oppfylle drømmer, tilby glede og skape felleskap, sier Snøløs.

Idretten er samlende

Hensikten med serien er vise hvor samlende idretten er – både for utøverne, treningsapparatet og samfunnet generelt. Runar Pahr Andresen, kommersiell direktør i Norges Fotballforbund, sier at det i dag er mange voksne og barn som ikke har de samme forutsetningene.

– Alle barn og ungdom bør ha de samme forutsetningene til å spille eFotball. Vi deler de samme verdiene som Telenor om et inkluderende felleskap. Derfor har vi valgt å stille med vår kompetanse inn i dette morsomme, og ikke minst viktige, prosjektet, sier han.

Petter Svendsen, sponsorsjef i Telenor, sier fotball er, og skal være for alle, og at eFotball er en forlengelse av den tradisjonelle fotballen.

– eFotball er et satsningsområde internasjonalt gjennom UEFA og FIFA, og i Norge har vi nå et landslag, NM og et eget seriesystem. Da vi hørte om det lille samfunnet som ønsket å blåse liv i fotballen, ble vi inspirert til å bidra med både kompetanse og ressurser for å realisere drømmen. Det lar seg nå gjøre med de nye muligheter 5G-teknologien gir, sier han.