Grendelaget ville samle gamle og nye innbyggere på Nesset – da kom ideen om en helt spesiell dag.

I helgen arrangerte de sin aller første «Bli kjent-dag».

Hege Vikaskag i grendelaget håper at konseptet kan bety noe for folk i nærmiljøet.

– Vi ønsker at grendene skal kunne samles sånn som dette. Kanskje spesielt etter pandemien, så er det å ha en plass å være og delta viktig for mange, sier hun.

Dør til dør med invitasjoner

Motvirkning av ensomhet sto høyt på lista over mål for dagen. Sammen med et ønske om at nye og gamle beboere på Nesset skulle bli kjent med hverandre.

– Det er mange tilflyttere i grenda vår og vi vil ønske de velkommen inn i varmen. At de skal føle på samhold og kunne dele hva de kan tenke seg å ha her, sier Hege.

Dermed ble også oppløpet til dagen noe utradisjonell. Ordet ble ikke kun spredt i grendelagets sosiale medier. Ved sist styremøte ble det bestemt at de skulle gå dør til dør med invitasjoner.

– Da når man kanskje ut til de som ikke hadde fått det med seg hvis ikke. Litt gammeldags måte å gjøre det på kanskje, sier Hege muntert.

Hege Vikaskag i grendelaget sier at de gjerne gjentar suksessen. Foto: ARKIV

Mange tilbud å vise fram

I løpet av dagen ved grendehuset kunne de oppmøtte slå av en prat. Innspill for å gjøre grenda enda bedre ble også tatt imot.

Å holde trimhytta åpen oftere, skape flere tilbud for ungene, og knytte større nettverk med grendene over hele Frøya var blant forslagene

– Det ble mye gode innspill og vi synes vi fikk introdusert for de oppmøtte hvilke fasiliteter, aktiviteter og muligheter vi har i grenda vår, sier Hege.

Det ble også mye skryt for innsatsen og dugnadsånden som lever i beste velgående.

– Ei som møtte opp hadde bodd her i fire år. Hun synes det var så fint å få høre om alle tilbudene vi faktisk har. Målet var jo å nå ut akkurat på den måten, deler Hege.

Foto: PRIVAT

Holder flere slike dager

Framover deler Vikaskaug at styret vil sette i gang flere tiltak mot ensomhet.

Nessets første «Bli kjent-dag» ble i hvert fall en positiv opplevelse, som flere uttrykte at de satt pris på å bli invitert til.

– Det var vel rundt førti folk som møtte opp denne gangen, med en god blanding av eldre og yngre. Det ble topp stemning med fokus på å være til stede og prate sammen.

– Vi ønsker å arrangere flere slike dager fremover og neste gang etter påske, sier hun entusiastisk.