Nylig var politiet på besøk med foredrag og samtaler om nettvett. Lærer Ingebjørg Holbø forklarer at temaet er viktig for elevene.

– Vi snakker om nettvett og hva elevene bør- og ikke bør gjøre. Det kan være vanskeligere for elever. At Politiet kommer til skolen og holder foredrag ser ut til å ha en effekt, sier hun.

At Politiet holder slike foredrag på Frøya viser at nakenbilder lett kan føre til saker for nettopp Politiet.

Elevene Peder Kvilvang og Tora Vikan i 6.klassen har gjort seg opp noen meninger etter foredraget.

– Det er bra at de kommer hit og forteller. Vi lærer om hva vi kan- og ikke skal gjøre. Dette er kanskje litt vanskelig. Det er nærmere for de som er litt gamlere enn oss, sier han.

– Det er kanskje bra at vi får høre mer om dette før vi kommer til den alderen og står mer midt opp i det selv, sier hun.

«Delbart»

Politiet holder foredraget som har tittelen «Delbart.» Meningen er å få større forståelse for hva som kan skje når et nakenbilde kommer på avveie.

Politiets Lisa Nguyen og Andreas Haugen lærer bort om nettvett, på Nabeita oppvekstsenter. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

– Vi prøver å gjøre unge bevisste på hvilke valg de tar hvis de skal ta et nakenbilde av seg selv, eller får et nakenbilde tilsendt. Hva som skjer om sånt deles på sosiale meder, sier Politiets Lisa Nguyen, sammen med makker Andreas Haugen.

– Vi vil gi en realitetsorientering med de eksemplene elevene har fått se. At ting lett kan gå galt og hvor lite kontroll man har på nakenbilder man velger å sende til andre, sier han.