- Vi har ikke hatt så mange bestillinger så tidlig før. Vi har nesten rekord med bestillinger. Folk og firma har bestilt tidlig. Vi har nesten fulle uker i sommer, sier daglig leder Johannesson fornøyd.

- Kommer tilbake

Sesongen til havfiskesenteret er fra mars og ut oktober.

- Eneste kvittering på at gjestene er fornøyde er at de kommer tilbake. Mange som var her i fjor kommer tilbake. De fleste bestillingene for april og mai kommer nå. Vi har noen uker på våren og i oktober som er ledige, men det kommer til å bli rekord, sier han og er sikker.

Halvparten av gjestene har vanligvis kommet fra Sverige og andre halvpart er fra Tyskland.

- Grunnet korona forrige år kom mange nordmenn. De var veldig overrasket over å se hva vi har her på Frøya og hvor fint det er å feriere i Norge. Skal man si noe slags pluss fra trøbbelet med korona, er det at nordmenn har blitt oppmerksomme på at de ikke trenger å dra til «syden» for å feriere, sier han.

- Jeg tror når folk har tre vaksiner så kommer blir grensene åpne. Vi har tilpasset våre aktiviteter til korona, sier han om stedet der besøkende leier seg inn med pakkeløsninger. Det er leilighet og båt, med sosiale aktiviteter når folk kommer i land fra fisketur.

Maritimt miljø på havfiskesenteret trekker besøkende, forklarer Fredrik Johannesson. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

- Kommer det folk fra Frøya hit?

- Det er et par som er hyttenaboer. De bestilte en uke og bodde her sammen med et vennepar fordi de syntes det var så trivelig her. De har sagt de vil komme tilbake. Noen lokale låner også båt eller er her for det sosiale, sier Johannesson.

Samarbeider

Han tror de andre havfiskesenterne på Frøya gjør det like bra i år.

- Jeg håper de har like god pågang. Vi samarbeider med et annet havfiskesenter, hvis en av oss har en båt som mangler noe, eller er ødelagte. Da låner vi av hverandre og hjelps åt, sier han.

Vi får opplyst at Gurvikdal Havfiskesenter i 2020 gi i omtrent null grunnet korona, og 2021 ga bedre omsetning. De har planer om å videreutvikle stedet som ligger på Gurvikdal.

Johannessen har vært daglig leder siden 2013, og Asbjørn Grøtte har eid stedet siden 2004.