Brødrene har sett på hjort og fugler på turen. De mener å ikke trenge å være med på Frøyatrimmen for å komme seg ut. Brødrene er pensjonister og sier de uansett går for å holde kroppen i gang.

- Vi er pensjonister begge to og da er det viktig å finne på noe fysisk, sier Bjørnar. De er på tur ved Steinsvatnet rett sør for Nordskaget på Frøya.

Kjølig fint

- Stort sett går vi med fotoapparat og tar bilder. Begge har kikkerter. Noen ganger går vi på fisketur også. Vi ser på naturen og får fine opplever. Nå er været så fint. Dette er det flotteste været for gåturer, litt kjølig er bare fint. Noen turer blir i enkelt terreng mens andre ganger går vi i tungt terreng for trimmen sin del, forteller en fornøyd Bjørnar.

Karl Olav fotograferer litt og forteller at de har vært med på Frøyatrimmen tidligere.

- Det var vel artig, men vi trenger ikke å være med for å gå turer. Vi så to hjorter her nede i dag. Før har vi jaktet, men nå jakter vi bare med kamera og kikkert, sier han engasjert.

Lur oppskrift

De ser vi går mot lysere tider og mer dagslys, og opplever glede med både lyset, og varmen de får av gåinga.

- Vi merker mer lys nesten hver dag, særlig når snøen ligger. Da blir det jo lysere, sier Karl Olav. Han liker variert terreng og ikke bare gåing rundt i en løype, får vi vite.

- Frøya har mye fint turterreng der alle uansett alder kan oppleve en fin tur, sier han.

Dermed omtrent følger også brødrene oppskriften landets helseeksperter gir. Den fysiske aktiviteten bør blant annet vare fra 150 til 300 minutter hver uke med moderat intensitet, ifølge Folkehelseinstituttet.