(Publisert i Frøya.no august 2021)

Tore Strømøy AS selger alle aksjene i Frøya.no AS til Polaris Media Midt Norge AS (PMMN). Polaris Media blir dermed eneeier i lokalavisa.

Tore Strømøy har vært hovedeier i lokalavisa siden etableringen for snart 11 år siden. Salget skjer fordi dette er vurdert til det beste for den framtidige utviklinga av Frøya.no.

Nettavisa vil dermed få tilgang til teknologiske løsninger og konkurransedyktige annonse- og abonnementsprodukter. Det vil også bli et tett samarbeid om kompetanseutvikling.

Fullt fokus på Frøya

Konkurransen i både leser- og annonsemarkedet er økende, og det stiller høye krav til nye produkter, teknologiske løsninger og til staben også i årene som kommer.

For Frøya.no skapes journalistikken på Frøya. Lokalavisa skal følge suksessoppskriften, og med fullt redaksjonelt fokus på Frøya.

Markedsrådgivning til lokalt næringsliv skjer også lokalt, men når det gjelder utvikling av nye konkurransedyktige produkt- og teknologiløsninger er Frøya.no avhengig av et stadig tettere samarbeid med større utviklingsmiljøer.

Meget sterk posisjon på Frøya

Som en konsekvens av dette har Tore Strømøy og ledelsen i PMMN kommet frem til at lokalavisa er best tjent med å bli hundre prosent eid av PMMN.

Frøya.no har opparbeidet en meget sterk posisjon i lesermarkedet på Frøya. Først og fremst kan dette måles i oppslutningen Frøya.no har i lesermarkedet. Daglig leser nærmere 70 prosent av den voksne befolkningen på Frøya nyheter levert via mobil og PC.

- Suksessen redaksjonelt skal tilskrives Tore Strømøy og de ansatte som i fellesskap har gjort en meget god jobb i mange år, skriver PMMN i pressemeldingen.

Frøya.no har slitt med svake driftsresultater, noe som skyldes at man ikke har lyktes på samme måte i annonsemarkedet og at man ikke har tatt betalt fra leserne for den redaksjonelle produksjonen.

Redaksjonelt vil Frøya.no konkurrere med lokalavisa Hitra-Frøya som også er eid av PMMN.

Endringen på eiersiden i Frøya.no innebærer at Lena Jørgensen blir ansvarlig redaktør fra overtakelsestidspunktet.

- Imponert over Frøya.no

Henning Johansen, direktør lokale mediehus i PMMN, sier at de ser frem til å kunne bidra til videre utvikling av Frøya.no.

- Vi er imponert over den sterke leseroppslutningen Frøya.no har lyktes med å oppnå. Vi håper og tror at vi kan bidra til videre redaksjonell utvikling av nettavisa og at vi i tillegg kan skape inntekter som legger grunnlaget for en sterkere økonomi. Frøya et meget spennende område med eventyrlig industriutvikling og befolkningsvekst.

- En gledens dag

Tore Strømøy, eier av Tore Strømøy AS er godt fornøyd med avtalen:

- Dette er en gledelig dag for meg, siden vi med dette sikrer at Frøya.no får leve videre som selvstendig lokalavis, sier Strømøy.

- Det har vært mange tøffe og slitsomme år. Jeg har det siste året hatt to ansatte på heltid i avisa, noe som har ført til at den økonomiske situasjonen er blitt mye dårligere. Jeg ser at inntektene ikke holder slik vi driver i dag, sier Frøya.no-redaktøren.

- I tillegg har jeg kjent på at elleve år som ubetalt redaktør, på vakt 24 timer i døgnet 365 dager i året, begynner å ta på. Å jobbe gratis i avisa i sommerferiene, har vært slitsomt. Jeg har savnet å ha litt fri, sier han.

- Selv om mine ansatte ikke har hatt topplønn, ville avisa uansett ikke overlevd med de inntektene vi har i dag. Frøya.no er nødt til å slutte med å være gratisavis og begynne med abonnementsordning som alle andre aviser. Denne endringen vil kreve kompetanse og ressurser avisa ikke har i dag. Økonomien vår er også alt for svak til å gjennomføre disse nødvendige forandringene, sier Strømøy.

- Skal videreføres i min ånd

- Frøya.no AS trenger flere ansatte, større profesjonalitet, mer kompetanse og mye større inntekter for å kunne møte framtiden slik en moderne avis som Frøya.no fortjener, sier Strømøy.

- Jeg er kommet til et punkt der jeg som eier og leder var nødt til å ta grep for å sikre avisas videre liv. Jeg klarer det ikke selv. For meg er det ikke noe alternativ å gi opp og legge den ned. Alternativet var å få inn nye eiere som har alt vi ikke selv har i dag.

- Jeg har brukt mye tid på å få til en avtale for at Frøya.no skal drives videre i min ånd, og endte opp med en avtale med Polaris Media, sier Strømøy.

Frøya er et satsingsområde

Dette er et av Skandinavias største mediekonsern. Som eier Adresseavisen, Fosna-Folket, Sør-Trøndelag, Hitra Frøya, samt mange andre lokalaviser både i Midt Norge og i resten av landet. Et solid konsern med mye kompetanse og solid økonomi.

- Ledelsen i Polaris Media har respekt for den avisa vi har bygd opp med små midler, og ønsker å være med på å sørge for at Frøya.no blir enda bedre og enda mer profesjonell, sier Strømøy.

- Frøya.no skal ikke legges ned eller slås sammen med andre. Polaris Media lover at den skal leve videre som egen avis for Frøya som før. Frøya er et satsingsområde. Ikke minst takket være den voldsomme veksten vi har hatt her ute de siste årene!

- Håper leserne er med oss

- Jeg er som sagt både lykkelig og stolt over denne avtalen, som jeg vet betyr at Frøya vil ha egen lokalavis langt inn i framtiden, noe som er viktig for all utvikling her ute. Med et solid selskap i ryggen, er tiden fra hånd til munn og med masse usikkerhet og folk som har jobbet døgnet rundt, forhåpentligvis over, sier Strømøy.

- Nå vil Polaris sørge for at avisa blir så proff som jeg har drømt om, men som jeg ikke har hatt krefter til å realisere. Derfor håper jeg at leserne er med oss, også når vi går over til abonnement. Ingen bedrifter på Frøya har gitt bort så mye gratis som Frøya.no. Folk har fått nyheter og reportasjer gratis i elleve år. Jeg er sikker på de blir med oss videre, sier han.

- Lena er mer enn klar til å drive avisa

- Selv om jeg nå går av som eier, redaktør og heltidsansatt, betyr ikke det at jeg forsvinner helt. Polaris Media og jeg diskuterer et videre samarbeid, både når det gjelder råd om avisdrift, Frøyawards og Frøyaportalen, sier Strømøy.

- Avisa får en flott redaktør i Lena Jørgensen, som er mer enn klar til å drive Frøya.no videre, sier han.

- Dessuten har vi mange andre gode hjelpere, blant annet Petter Vidar Vågsvær, som bidrar mye.

- Med Polaris i ryggen, er jeg helt sikker på at vi også i framtiden vil ha Norges beste lokalavis. Babyen min er voksen og klar til å dra videre uten meg, avslutter Strømøy.